Breaking news

Θέρμανση: Δωρεάν καυσόξυλα μοιράζει μεγάλος Δήμος της Αττικής
A

Για μία ακόμη χρονιά, ο Δήμος Γλυφάδας, μοιράζει δωρεάν ξυλεία σε δημότες και κατοίκους. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, είναι μία διαδικασία που έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια, με σκοπό τη στήριξη των πολιτών και τον περιορισμό της οικονομικής επιβάρυνσης, που θα βαρύνει κι άλλο τα νοικοκυριά λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Πρόκειται για ξυλεία, που προέκυψε μέσα από τα έργα καθαρισμού του δήμου ή λόγω της κακοκαιρίας. Στη συνέχεια γίνεται ο τεμαχισμός από τη δημοτική υπηρεσία και θα διανεμηθούν δωρεάν.

Ήδη ξεκίνησε η διανομή των καυσόξυλων και οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί, στο site του Δήμου.

Η ανάρτηση του Δημάρχου

«Τα πρώτα κρύα έπιασαν, το φθινόπωρο είναι εδώ, ο χειμώνας πλησιάζει και οι ανάγκες για θέρμανση είναι μεγάλες – το ίδιο βέβαια και το κόστος. Για μια ακόμα χρονιά, κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να στηρίξουμε τους πολίτες στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Προχωράμε λοιπόν και πάλι σε δωρεάν διανομή ξυλείας σε δημότες και κατοίκους της Γλυφάδας. Πρόκειται για μία διαδικασία που έχει παγιωθεί πλέον στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια. Οι εικόνες που βλέπετε είναι από τη νέα διανομή που έγινε σήμερα.

Πώς γίνεται αυτό; Πρώτα συγκεντρώνουμε τα δέντρα και κλαδιά που μαζεύουμε από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Γλυφάδας (είτε τα επικίνδυνα είτε όσα πέφτουν λόγω κακοκαιρίας). Στη συνέχεια τα τεμαχίζουμε με ευθύνη του Δήμου μας και τα διανέμουμε δωρεάν ως ξυλεία στους δημότες και κατοίκους της πόλης μας, για να θερμάνουν τα σπίτια τους. Οι αιτήσεις γίνονται σταθερά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας του Δήμου μας https://glyfada.gr/index.php/home/freewood και τηρείται σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Τα ξύλα διανέμονται ανάλογα με τις ποσότητες που συγκεντρώνουμε, προοδευτικά, όλους τους επόμενους μήνες, από όλα τα κλαδέματα που συγκεντρώνουμε τακτικά από όλη τη Γλυφάδα. Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και θα προσπαθήσουμε και φέτος να καλύψουμε όσο δυνατόν περισσότερες ανάγκες μπορούμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρμόδιο Αντιδημάρχο Σταύρο Γιακουμάκη και σε όλους τους εργαζομένους στο Δήμο μας που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια – στον τεμαχισμό, στη διανομή και συνολικά στο απαιτητικό αυτό εγχείρημα».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις