Breaking news

καιρος
A

Φθινοπωρινός θα παραμείνει ο καιρός όλη την εβδομάδα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 202, σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και την Κρήτη και πρόσκαιρα στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει τους 18 με 23 και τοπικά στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.

Σήμερα στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024, στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 με 23 στα βόρεια, τους 23 με 25 στα δυτικά και τους 22 με 24 στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις κατά τόπους, ενώ μόνο στην Εύβοια και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά πρόσκαιρα από ανατολικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024 γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και μόνο στην Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής στις Σποράδες και την Εύβοια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τι είναι το Jet Stream

Στο φαινόμενο Jet Stream αναφέρθηκε με ανάρτηση του στα social media ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς:

«Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι ο οδηγός των μεγάλων συστημάτων στην ατμόσφαιρα είναι το Jet Stream , το οποίο είναι ένα μεγάλο ποτάμι αέρα με υψηλές ταχύτητες, που κατευθύνει την κίνηση των αερίων μαζών.

Επειδή όλοι δεν είναι μετεωρολόγοι σας ενημερώνουμε με απλά λόγια ότι όταν το Jet Stream αποκτήσει ροή από βορά προς νότο,  (δείτε το video)  τότε θα αρχίσουν και οι ψυχρές αέριες μάζες να κατευθύνονται προς την Κεντρική Μεσόγειο και να δημιουργούν ευνοικές συνθήκες κυκλογέννεσης. Δηλαδή , τότε θα αρχίσουν να οργανώνονται υετοφόρα χαμηλά να έρχονται προς την περιοχή μας, τα οποία κινούμενα πλέον από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα μπορούν να επηρεάσουν όλη τη χώρα με βροχές.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για την εξέλιξη, ενώ διαβλέπουμε ότι αυτή η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας είναι πολύ πιθανόν να ξεκινήσει από τις αρχές του Νοεμβρίου».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις