Breaking news

Καιρός: Ο «Ωμέγα Εμποδιστής» φέρνει βοριάδες, βροχές και «βουτιά» της θερμοκρασίας
A

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα ώστε το σκηνικό του καιρού να αλλάξει και να υποδεχτούμε τον χειμώνα, καθώς  από αύριο οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), κ. Θοδωρή Κολυδά «η παρουσία του υποτροπικού αεροχείμαρρου στις ακτές της Αφρικής από τα τα μέσα της εβδομάδος και μετά, θα "κατευθύνει" το ανώτερο χαμηλό της Δυτικής Ευρώπης προς την περιοχή μας και θα αλλάξει η μορφή του Ω-Block. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να εκδηλωθούν βροχές, το ΣΚ κυρίως στη δυτική Ελλάδα.»

O «Ωμέγα Εμποδιστής» από αύριο δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για να ενισχύονται οι βοριάδες στο Αιγαίο, οι οποίοι θα φτάνουν τα 6 με 7, τοπικά και 8 μποφόρ. Το ίδιο σύστημα φέρνει ψυχρές αέριες μάζες από την ανατολική και βορειοανατολική Ευρώπη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία να υποχωρήσει στους 20 με 23 βαθμούς. Θα έχει αρκετή ψύχρα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, τονίζει σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Στην Κρήτη λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το πρωί.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 και κατά τόπους στα νότια τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπεται επίσης σχεδόν αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη, αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια 23 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, στο Ιόνιο και τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα υπάρξουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή, στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στο Ιόνιο από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο, νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις