Breaking news

Λεωφορείο ΜΜΜ
A

Στο αμαξοστάσιο των Αχαρνών βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, για να «εγκαινιάσει» την κυκλοφορία επιπλέον 35 νέων λεωφορείων που βγαίνουν στους δρόμους για να εξυπηρετήσουν περιοχές της Αττικής. Με τα 35 λεωφορεία που προστίθενται σήμερα, ανεβαίνουν συνολικά στα 110 τα οχήματα που έχουν δρομολογηθεί μέχρι σήμερα σε περιαστιακές γραμμές.

Τα νέα αυτά λεωφορεία να ενημερώσουμε ότι θα εκτελούν δρομολόγια σε 11 γραμμές που εξυπηρετούν τους Δήμους Αχαρνών, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Κηφισιάς, Διονύσου, Μαραθώνα και Ωρωπού.

Ελπίζουμε η κυβέρνηση να ενισχύσει σύντομα και τις λεωφορειακές γραμμές του κέντρου όπου είναι πολύ συχνό το φαινόμενο της «σαρδέλας»: Πολίτες συνωστίζονται σαν τις σαρδέλες λόγω των αραιών δρομολογίων τις ώρες αιχμής. 

Τι δήλωσε ο υπουργός

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε: «Κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός των νέων λεωφορείων που δρομολογούνται στους δρόμους Αττικής. Σήμερα ενσωματώνονται 35 νέα σύγχρονα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας λεωφορεία. Αυτά έρχονται να προστεθούν στα 75 που ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής, αλλά και στα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία».

«Έτσι, μέχρι σήμερα ο στόλος των αστικών λεωφορείων στους δρόμους της Αττικής έχει αλλάξει. Έχει βελτιωθεί κατά 250 νέα λεωφορεία, για πρώτη φορά από το 2009, για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, προσφέροντας πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες αλλά και απόλυτη προσβασιμότητα στο σύνολο της κοινωνίας. Ο στόχος για 950 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2025 είναι απολύτως εφικτός και θα επιτευχθεί με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις