Breaking news

αεροδρομιο σαμος
A

Κλειστό για 20 ημέρες θα παραμείνει το αεροδρόμιο της Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» λόγω εργασιών. Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό από τις 5 έως 25 Νοεμβρίου 2024. 

Η ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού, καθώς η ακτοπλοϊκή σύνδεση τον χειμώνα δεν είναι καθημερινή. Εκτός της μη καθημερινής σύνδεσης, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια αυτή την περίοδο τυχαίνει πολλές φορές να αναβάλλονται ή να ακυρώνονται λόγω κακών καιρικών συνθηκών. 

Αποκλεισμένη η Σάμος πάνω από 3 ημέρες την εβδομάδα

Ο Γιώργος Κυριαζής, πρόεδρος επιμελητηρίου Σάμου και αντιδήμαρχος ανατολικής Σάμου, δήλωσε στο MEGA: «Είναι ένα αεροδρόμιο το οποίο συνδέει την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, την Κω, τη Χίο, τη Λέσβο και τη Λήμνο. Το κλείνουν διότι θέλουν να γίνουν κάποιες εργασίες, όχι στον αεροδιάδρομο, περιμετρικά να συμπληρώσουν κάποια φώτα και να γίνουν και κάποια έργα στο τέλος του διαδρόμου».

«Αντίστοιχες εργασίες που θα γίνουν στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Μυτιλήνης, θα κλείνει μια φορά εβδομαδιαίως για τρεις μήνες. Είχαμε ζητήσει να έχουμε την ίδια μεταχείριση ή να μας αφήσουν μια πτήση πρωινή μόνο και από τις 08.00 η ώρα και μετά είναι ελεύθεροι να κάνουν τις εργασίες», συμπλήρωσε. 

Σύμφωνα με τον κ. Κυριαζή: «Το καράβι έχει για τον Οκτώβριο έχει 3 δρομολόγια την εβδομάδα όπου το ταξίδι διαρκεί 10 με 12 ώρες. Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα δρομολόγια για τον Νοέμβριο. Με το αεροπλάνο μεταφέρονται φάρμακα καθημερινά, αίμα για εξετάσεις, καρκινοπαθείς ανεβαίνουν στην Αθήνα για χημειοθεραπείες».

Αξιοσημείωτο είναι ότι, όπως λέει ο ίδιος για τη συγκεκριμένη απόφαση δεν είχε ενημερωθεί η τοπική αυτοδιοίκηση. «Εμείς το μάθαμε από το ίντερνετ», καταλήγει. 

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις