Breaking news

INTIME
A

Παρενέβη εισαγγελέας για την πτώση ασανσέρ στη Γ΄ φοιτητική εστία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, σήμερα, Τετάρτη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κα Στυλιανή Γιαϊλόγλου, ζήτησε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Αθανασία Υφαντή, να παραγγείλει ποινική έρευνα για το περιστατικό, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κοινώς επικίνδυνης βλάβης, από αμέλεια, ή της παραβίασης κανόνων οικοδομικής, από αμέλεια.

Αντικείμενα της έρευνας, που θα πραγματοποιήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι η εξέταση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η πτώση, η διερεύνηση του χρόνου τέλεσης της τελευταίας συντήρησης του συγκεκριμένου ασανσέρ, αλλά και η τυχόν χρήση μη ασφαλών υλικών σε αυτό.

Παράλληλα, διατάχθηκε η υλοποίηση ελέγχου σε όλα τα ασανσέρ των φοιτητικών εστιών του πανεπιστημίου, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν προκύπτουν ενδείξεις πλημμελούς συντήρησης.

Υπενθυμίζεται ότι η πτώση ασανσέρ στις Γ’ φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου διαμένουν 300 άτομα, σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ. Στο κτίριο έσπευσε η Πυροσβεστική.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις