Breaking news

τυφώνας
A

Στη δυτική ακτή της Φλόριντα στις ΗΠΑ προβλέπεται να φτάσει το βράδυ της Τετάρτης τυφώνας Μίλτον, ο οποίος ενισχύθηκε ξανά σε κυκλώνα κατηγορίας 5 - το ανώτατο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απηύθυνε χτες έκκληση στους πολίτες που έχουν λάβει εντολές εκκένωσης προτού ο κυκλώνας Μίλτον αφιχθεί στη Φλόριντα να «απομακρυνθούν τώρα», λέγοντας πως είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

«Θα μπορούσε να είναι η χειρότερη καταιγίδα που θα πλήξει τη Φλόριντα για πάνω από έναν αιώνα και Θεού θέλοντος δεν θα είναι, όμως έτσι μοιάζει αυτήν τη στιγμή», δήλωσε ο Μπάιντεν, στο περιθώριο μιας συνάντησης με συμβούλους στον Λευκό Οίκο, με επίκεντρο τις προετοιμασίες ενόψει της κακοκαιρίας.

Ο κυκλώνας Μίλτον βρίσκεται αυτήν τη στιγμή περίπου 775 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Τάμπα, συνοδευόμενος από ανέμους των οποίων η ταχύτητα φθάνει τα 270 χλμ/ώρα, αναφέρει η ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC).

Και ενώ χιλιάδες Αμερικανοί εγκαταλείπουν τις εστίες τους, εν μέσω ισχυρών εκκλήσεων των Αρχών για εκκενώσεις, οι κυνηγοί τυφώνων της NOAA πέταξαν με το αεροπλάνο τους - γνωστό κι ως «Miss Piggy» - μέσα στον τυφώνα Milton πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού!

Οι κυνηγοί κατάφεραν να περάσουν μέσα από μεγάλες αναταράξεις και να συλλέξουν σημαντικά δεδομένα για την καταιγίδα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Η στιγμή που ο τυφώνας χτυπάει ελληνικό πλοίο

Η σελίδα meteo24news στο Facebook, ανέβασε βίντεο ενός καπετάνιου ελληνικού γκαζάδικου, όταν το πλοίο του βρέθηκε στο επίκεντρο του τυφώνα Μίλτον.

Ο καπετάνιος έζησε μέσα από το πλοίο στο οποίο εργάζεται τον απόλυτο τρόμο, καθώς οι άνεμοι στον ωκεανό έφταναν τα 230 χλμ την ώρα.

Βίντεο προσομοίωσης δείχνει πώς θα χτυπήσει ο τυφώνας τη Φλόριντα 

Η παρουσιάστρια του Weather Channel, έδειξε μέσω της τεχνολογίας προσομοίωσης, FloodFX, πώς περίπου θα μοιάζει το «χτύπημα» της νέας κακοκαιρίας στη Φλόριντα. 

Το νερό αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,5 μέτρα σε ορισμένες περιοχές, όπως η Τάμπα. Στο βίντεο του The Weather Channel τα νερά της πλημμύρας φαίνονται να ξεπερνούν σε ύψος κατά πολύ την παρουσιάστρια.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις