Breaking news

 Ευθύμης Λέκκας
A

Για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρήθηκε χτες στη χώρα μας μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας.

Ο καθηγητής εμφανίστηκε καθησυχαστικός σχετικά με τους σεισμούς που έγιναν χτες στην Κρήτη και στη Θήβα. Μάλιστα, η δόνηση στη Θήβα έγινε αισθητή και σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε ότι «δεν μας ανησυχούν οι δονήσεις των τελευταίων ημερών», ενώ σε ότι αφορά τους σεισμούς ανοιχτά της Ζάκρου και στην Θήβα επεσήμανε ότι «είναι πολύ μακριά οι δονήσεις στα επίκεντρα τους, το γεωτεκτονικό πεδίο είναι πολύ διαφορετικό. Μόνο χρονική σύμπτωση υπάρχει».

Σε ότι αφορά τα 4,5 Ρίχτερ στην Θήβα, που έγιναν αισθητά σε πολλές περιοχές της Αττικής, ο Ευθύμης Λέκκας υπογράμμισε ότι «είναι καθυστερημένος μετασεισμός των πολλών σεισμικών δονήσεων που γίνονταν πριν από δύο χρόνια στην περιοχή» και προσέθεσε είναι χαρακτηριστικό ότι «από χθες μέχρι σήμερα δεν έχουμε άλλες δονήσεις στην Κρήτη ή στην Θήβα ή στην Σκιάθο».

«Έχει περάσει πολύς καιρός που δεν έχουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αν γίνει, θα έχει επιπτώσεις. Τα 2/3 της Ελλάδας είναι θαλάσσιος χώρος, ενώ τα κτήρια είναι σε καλό επίπεδο, δεν θα έχουμε τόσο μεγάλες επιπτώσεις», υπογράμμισε ο κ. Λέκκας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις