Breaking news

INTIME
A

Τραυματίστηκε πυροσβέστης, που επιχειρεί στη φωτιά, που ξέσπασε σήμερα, Παρασκευή, στην Ηλεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, πυροσβέστης της 6ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), σε περιοχή, που βρίσκεται ανάμεσα στη Μπουμούνα και στο Χάβαρι.

Όπως μετέδωσε το ilialive.gr, στο σημείο σπεύδουν συνάδελφοί του καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά 

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι στο Γεράκι Ηλείας, ενεργοποιώντας μάλιστα και το 112.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι των Τσιχλέικων, του Κρυόνερου και των Βρετέικων κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Αμαλιάδα.

Μάλιστα, επειδή το μέτωπο κινείται προς την περιοχή Χάβαρι, οι πολίτες της περιοχής έλαβαν, επίσης, μήνυμα από το 112 για να «παραμείνουν σε ετοιμότητα».

Όπως μετέφερε στο enikos.gr, ο δήμαρχος ‘Ηλιδας, Χριστοδουλόπουλους Χρήστος, «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, σχεδόν τραγική. Πυροσβέστες, εθελοντές και απλοί πολίτες επιχειρούμε χρησιμοποιώντας κάθε μέσο για να περιορίσουμε το μέτωπο».

«Έχουν καεί δύο σπίτια στην περιοχή Μπουμπούνα και η φωτιά τώρα απειλεί καλλιέργειες. Ελπίζουμε εκεί να μπορέσουμε να τη σταματήσουμε για να μην επεκταθεί» είπε.

Στο σημείο επιχειρούν 96 πυροσβέστες με  με τρεις ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη.

Την ίδια στιγμή, βρίσκονται ακόμα δύο πυρκαγιές σε εξέλιξη στη Ηλεία, στις περιοχές Πανόπουλο και Μανωλάδα. Στην πρώτη επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου, δέκα οχήματα, πέντε αεροσκάφη και ένα ελικότπερο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις