Breaking news

Κακοκαιρία
A

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για την κακοκαιρία Cassandra που πλησιάζει τη χώρα μας εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Όπως αναφέρει, η κύρια διαταραχή της κακοκαιρίας Cassandra περνά βόρεια της Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να μας επηρεάζει σημαντικά.

Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη χώρα μας με την διέλευση ενός ψυχρού μετώπου, από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα.

Πιο αναλυτικά, αύριο Παρασκευή 4 Οκτωβρίου αναμένεται:

  • Από τις απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά το βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία την Ήπειρο, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Πιθανόν, κατά τη διάρκεια της νύχτας να επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.
  • Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024:

  • Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι, βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
  • Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Αύριο, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, η ΕΜΥ προβλέπει στα δυτικά, αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που αναμένεται να ξεκινήσουν από το μεσημέρι στην Κέρκυρα και την Ήπειρο και έως το βράδυ να επηρεάσουν τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Πατήστε «play» και δείτε πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Cassandra»:



Η θερμοκρασία αύριο θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς και τοπικά στην ηπειρωτική χώρα τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία σύμφωνα με τον κ. Κολυδά θα είναι ήπια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς στα βόρεια ηπειρωτικά να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα, τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά και τις απογευματινές ώρες στη βορειοανατολική χώρα, πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου άστατος θα είναι ο καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα. Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο βόρειο Αιγαίο. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές, εξαιρουμένης της νοτιοανατολικής νησιωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις