Breaking news

Κακοκαιρία
A

H κακοκαιρία με την ονομασία «Cassandra» θα χτυπήσει τη χώρα μας από αύριο, μεσημέρι Παρασκευής, όπως ενημέρωσε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Το βαρομετρικό χαμηλό σχηματίζεται σήμερα στον κόλπο της Γένοβας και θα επηρεάσει την Ιταλία και τις χώρες των Βορειοδυτικών Βαλκανίων με ισχυρές βροχές, ενισχυμένους ανέμους και «coastal events».

Στην Ελλάδα θα επηρεαστούν από το μεσημέρι της Παρασκευής αρχικά το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος και έως το βράδυ τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος, με φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. 

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ και live χάρτης:

Αίθριος σήμερα ο καιρός

Σήμερα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και στη βόρεια Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 26 και τοπικά τους 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 30 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.

Από αύριο η «Cassandra»

Αύριο, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, η ΕΜΥ προβλέπει στα δυτικά, αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που αναμένεται να ξεκινήσουν από το μεσημέρι στην Κέρκυρα και την Ήπειρο και έως το βράδυ να επηρεάσουν τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Πατήστε «play» και δείτε πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Cassandra»:



Η θερμοκρασία αύριο θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς και τοπικά στην ηπειρωτική χώρα τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία σύμφωνα με τον κ. Κολυδά θα είναι ήπια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς στα βόρεια ηπειρωτικά να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα, τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά και τις απογευματινές ώρες στη βορειοανατολική χώρα, πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου άστατος θα είναι ο καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα. Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο βόρειο Αιγαίο. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές, εξαιρουμένης της νοτιοανατολικής νησιωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις