Breaking news

Smoke rises from the site of an Israeli airstrike in Dahiyeh, Beirut, Lebanon, Wednesday, Oct. 2, 2024. (AP Photo/Hassan Ammar)
A

Ένας Έλληνας πολίτης βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της χθεσινής ένοπλης επίθεσης στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 26χρονο κάτοικο Ιερουσαλήμ, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και γιο καταξιωμένου γιατρού. Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε βαθύτατη θλίψη για την απώλειά του και με ανακοίνωσή του καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής.

Η επίθεση με αυτόματο όπλο και μαχαίρι σημειώθηκε κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα,  από δύο ένοπλους, οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν» από περαστικούς που έκαναν χρήση των προσωπικών τους όπλων.

Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός επιτόπου και ο άλλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Στους 7 οι νεκροί 

Ο απολογισμός από τη χθεσινή ένοπλη επίθεση δύο Παλαιστίνιων σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ αυξήθηκε σε επτά νεκρούς στη διάρκεια της νύκτας, μετά την ανακοίνωση του θανάτου ενός από τους τραυματίες, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Προηγουμένως η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα άλλοι τραυματίστηκαν.

Η ταυτότητα των νεκρών δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα το πρωί ότι δύο από τους νεκρούς είναι η Σάχαρ Γκόλντμαν, 30 ετών, και η Ινμπάρ Σεγκέβ, 33 ετών, και οι δύο Ισραηλινές.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις