CLOSE

Breaking news

Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: Παρενέβη η ΔΗΕ για το διαδικτυακό «λιντσάρισμα»
A

Την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκάλεσαν τα εκατοντάδες απειλητικά βίντεο που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα στο TikTok, έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έχει παρέμβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και εστάλη επιστολή στην πλατφόρμα του TikTok, προκειμένου να διαγραφούν τα εν λόγω βίντεο που εξαπολύουν απειλές προς τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης σε βάρος της 14χρονης, καθώς προτρέπουν σε πράξεις βίας.

Παράλληλα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνά τα προφίλ των χρηστών που αναρτούν τα απειλητικά βίντεο, για να ξεκαθαριστεί εάν πρόκειται για αληθινούς ή ψεύτικους λογαριασμούς.

«Αρένα» το TikTok - «Πώς νιώθεις που σε ψάχνει όλη η Ελλάδα για να σε δείρει;»

Δεκάδες ανήλικοι, με διαθέσεις λιντσαρίσματος, γράφουν ακραία και απειλητικά μηνύματα κατά 14χρονης που πιστεύουν πως εκείνη χτύπησε την 14χρονη, όπως: «Ι. (αναφέρεται όνομα ανήλικης) πώς νιώθεις που σε ψάχνει όλη η Ελλάδα;».

Η συγκεκριμένη κοπέλα, μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης, αποτελεί τον «κύριο στόχο» των ανήλικων χρηστών της πασίγνωστης εφαρμογής, καθώς, σύμφωνα με τα όσα πίστευαν αρχικά οι ίδιοι, ήταν αυτή που ξυλοκόπησε την 14χρονη, γεγονός το οποίο εκείνη αρνείται. Μπορεί αργότερα, να αποδέχθηκαν τον ισχυρισμό της, αλλά ο διασυρμός της κοπέλας δεν έχει σταματήσει, καθώς πλέον την κατηγορούν πως παρέμεινε απαθής μπροστά στον ξυλοδαρμό της 14χρονης.

Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: Παρενέβη η ΔΗΕ για το διαδικτυακό «λιντσάρισμα»

 

Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: Παρενέβη η ΔΗΕ για το διαδικτυακό «λιντσάρισμα»

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Αναφορικά με την υπόθεση βιαιοπραγίας σε βάρος 14χρονης, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν περιέλθει διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεο αυτά παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει πράξεις βίας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις.

Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις