CLOSE

Breaking news

Κλειστά σχολεία σήμερα λόγω της φωτιάς
A

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην Κορινθία.

Σύμφωνα με τον Δήμο, «η απόφαση ελήφθη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά», στην περιοχή των Ροζενών.

»Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στη διάθεσή σας», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Εντοπίστηκαν δύο νεκροί

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 6 το πρωί εντοπίστηκαν δυο απανθρακωμένες σοροί έξω από μαντρί κοντά στο χωριό Ελληνικό, στην Κορινθία. Η μάχη με τις φλόγες, που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση με πυκνή βλάστηση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, διήρκεσε όλη τη νύχτα, ενώ έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 6 χωριών.

Καίγονται σπίτια

Σε εφιάλτη εξελίσσεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί χθες Κυριακή στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μέχρι τώρα έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε πέντε χωριά ενώ σε άλλα τρία έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι να βρίσκονται σ’ ετοιμότητα.

Σύμφωνα με αναφορές, αργά το βράδυ χθες Κυριακή οι φλόγες έφτασαν μέσα στο χωριό Ελληνικό και υπάρχουν πληροφορίες ότι καίγονται σπίτια.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις