CLOSE

Breaking news

μπλε σουβλάκι
A

Τα πλαστικά και τα μικροπλαστικά έχουν κατακλίσει τον κόσμο με τους επιστήμονες να κρούουν συνεχώς τον κώδωνα για τον κίνδυνο που ενέχουν για την ανθρώπινη υγεία. Πλαστικά θραύσματα, που έχουν «ξεφύγει», εντοπίζονται συχνά σε συσκευασίες τροφίμων και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς ή επιπλοκές. 

Τα γάντια μιας χρήσης που φοριούνται συνήθως από τους εργαζόμενους και τους επόπτες της παραγωγής τροφίμων, αποτελούν ουσιαστικό μέρος της ασφάλειας στο χώρο εργασίας και διασφαλίζουν τη διατήρηση ενός υγιεινού και πιο αποτελεσματικού περιβάλλοντος εργασίας. Ωστόσο είναι κατασκευασμένα από ελαφριά υλικά και κατά συνέπεια επιρρεπή στο σκίσιμο και γι αυτό είναι και το πιο πιθανό ξένο αντικείμενο που μπορεί να μολύνει τα τρόφιμα.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό όπου μία πελάτισσα σουβλατζίδικου στον Πειραιά κατήγγειλε στο Cibum πώς χτες το βράδυ βρέθηκε μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη που τελικά… της έκοψε την όρεξη. Η παραγγελία delivery στο σπίτι ήταν και γρήγορη και σωστή. Ωστόσο είδε, λίγο πριν βάλει στο στόμα της την τρίτη μπουκιά, πως ένα σημείο στην πίτα, ήταν μπλε. Εξετάζοντας το προσεκτικά, κατάλαβε πως πρόκειται για μπλε γάντι το οποίο προφανώς κόπηκε από κάποιον χειριστή στο ζυμωτήριο και μπήκε μέσα στην πίτα χωρίς να γίνει αντιληπτό.

μπλε σουβλάκι

Η καταναλώτρια επικοινώνησε αμέσως με το σουβλατζίδικο, η αντίδραση του οποίου ήταν η αρμόζουσα. Αφού ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό, επεσήμανε ότι δεν είναι λάθος του σουβλατζίδικου αλλά του προμηθευτή πίτας και έστειλε αμέσως έναν εργαζόμενο να παραλάβει το κομμάτι της πίτας με το μπλε γάντι, στέλνοντας και ένα άλλο σουβλάκι.

Αν και η αντίδραση του καταστήματος ήταν η σωστή, η καταναλώτρια είπε ότι δεν θα ξαναπαραγγείλει από το συγκεκριμένο σουβλατζίδικο, αλλά το ερώτημα είναι εάν θα σταματήσει τη συνεργασία το σουβλατζίδικο με τον συγκεκριμένο προμηθευτή πίτας, όπως και τι μέτρα θα λάβει από δω και πέρα το ζυμωτήριο για να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις