CLOSE

Breaking news

INTIME
A

Μέχρι θανάτου ξυλοκοπήθηκε μετανάστης, που πέθανε στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, όπως κατήγγειλε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), δημοσιεύοντας φωτογραφίες του νεκρού μετανάστη.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση, η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει ότι ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ αγνοείτο από την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου μέχρι το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, οπότε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε νεκρό από το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελέημονα.

Νωρίτερα ο μετανάστης πέρασε από τα αστυνομικά τμήματα, Ομονοίας, Πατησίων, Κολωνού και Νέας Ιωνίας, ενώ δεν του επετράπη καμία επικοινωνία με τους πολλούς συγγενείς και με τη δικηγόρο του.

Η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει ότι στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελέημονα, ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ κρατείτο στο μόνο σημείο όπου δεν υπάρχουν κάμερες καταγραφής και εμφανιζόταν να προκαλεί καταστροφές στον χώρο. Το ΕΚΑΒ πήγε για πρώτη φορά λίγες ώρες μετά την κράτηση στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα και αποχώρησε χωρίς να τον μεταφέρει σε κάποιο νοσοκομείο. 

Για το περιστατικό, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα. Η οικογένεια του μετανάστη πρόκειται να ακολουθήσει τη νομική οδό, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση διορισμένου τεχνικού συμβούλου για τους τραυματισμούς που δέχθηκε ο 37χρονος.

Παράλληλα, η ΚΕΕΡΦΑ ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 12 Οκτώβρη, στην Πλατεία Βικτώριας, στις 2.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο για και πορεία στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Ακόμα, οι εργαζόμενοι στο ντελίβερι των εταιρειών Wolt και Efood, με τη στήριξη του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής, προκήρυξαν απεργία και διαδήλωση για την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

 

Δείτε τις φωτογραφίες του νεκρού μετανάστη:

ΚΕΕΡΦΑ - Μετανάστης
ΚΕΕΡΦΑ
ΚΕΕΡΦΑ - Μετανάστης
ΚΕΕΡΦΑ

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις