CLOSE

Breaking news

INTIME
A

Τετράωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στην εφημερίδα Αυγή και την ενημερωτική ιστοσελίδα avgi.gr.  

Ειδικότερα, η στάση εργασίας, που θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, αποφασίστηκε από τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και της Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ). 

Ανάμεσα στα αιτήματα των σωματείων είναι να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων, την άμεση καταβολή του μισθού του μηνός Σεπτεμβρίου, η ανάκληση της απόφασης για αναστολή έκδοσης του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή», η έναρξη διαβούλευσης του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ με τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των εργαζομένων στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα της και η άμεση κατάθεση συγκροτημένου βιώσιμου σχεδίου που να περιλαμβάνει ενημέρωση σχετικά με την εξεύρεση πόρων και χρηματοδότησης για την οποία δεσμεύθηκε.

Αιτήματα 

Τα αιτήματα των σωματείων είναι τα εξής: 

  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων, το ήμισυ του μισθού του μηνός Ιουλίου και ολόκληρο του Αυγούστου 2024, καθώς και όλων των παλαιών οφειλών.
  • Τη δέσμευση του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση καταβολή του μισθού του μηνός Σεπτεμβρίου.
  • Την ανάκληση της απόφασης για αναστολή έκδοσης του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή».
  • Την έναρξη διαβούλευσης του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ με τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των εργαζομένων στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα της.
  • Τέλος, ζητούμε από τον βασικό μέτοχο να καταθέσει άμεσα συγκροτημένο βιώσιμο σχέδιο που να περιλαμβάνει ενημέρωση σχετικά με την εξεύρεση πόρων και χρηματοδότησης για την οποία δεσμεύθηκε.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις