Breaking news

ploio fotia euroferry olympia
A

Την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών για την ανεύρεση των 10 αγνοούμενων από τη μεγάλη φωτά που ξέσπασε στο πλοίο «Euroferry Olympia», ανοιχτά της Κέρκυρας, εκπρόσωπος της εταιρίας εμφανίζεται μάλλον προκλητικός, ισχυριζόμενος ότι οι οδηγοί που παρέμειναν στα φορτηγά τους ήταν παραβάτες, ενώ αναφέρει ότι οι καμπίνες ήταν καθαρές χωρίς ψύλλους και κοριούς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Πολ Κυπριανού, εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας Grimaldi Group, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπήρχαν διάδρομοι στο γκαράζ ανάμεσα στα αυτοκίνητα, για αυτό άλλωστε και οι περισσότεροι οδηγοί είχαν ανέβει στο κατάστρωμα του πλοίου».

Επανέλαβε δε ότι οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν μέσα στα οχήματα τους στο γκαράζ του «Euroferry Olympia» είναι παραβάτες του διεθνούς κανόνα που αναφέρει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιβάτες στα γκαράζ των πλοίων στην διάρκεια του ταξιδιού. 

Ο κ. Κυπριανού υπεραμύνθηκε της ασφάλειας του πλοίου και της ύπαρξης συστημάτων πυρασφάλειας, επισημαίνοντας πως στις 16 Φεβρουαρίου είχε γίνει επιθεώρηση τους από τις ελληνικές Αρχές και είδε δοθεί άδεια για να ταξιδέψει το πλοίο. 

Ακόμη, ανέφερε πως δεν μπορεί κάποιος να ξέρει αν υπήρξε δυσλειτουργία του συστήματος πυρασφάλειας, εάν δεν σβηστεί η φωτιά και επιτραπεί η έρευνα στο πλοίο. 

Ο εκπρόσωπος της Grimaldi Group τις προσπάθησε να αντικρούσει τις καταγγελίες για τις συνθήκες στις καμπίνες του πλοίου, καθώς και τις αναφορές οδηγών πως είναι γεμάτες ψύλλους και κοριούς, λέγοντας πως υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια για όλους τους οδηγούς στο συγκεκριμένο δρομολόγιο και ότι γίνονται τακτικά καθαρισμοί και απολυμάνσεις στους χώρους του πλοίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις