CLOSE

Breaking news

Αλλάζει «σκηνικό» ο καιρός: Έρχεται ισχυρός εμποδιστής αντικυκλώνας
A

Δε «λένε» να φύγουν οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες, παρά τα πρωτοβρόχια του Σεπτεμβρίου και τη μικρή απότομη πτώση της θερμοκρασίας που σημείωσε ο υδράργυρος τις προηγούμενες ημέρες. 

Σε ανάρτησή του, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), κ. Θεόδωρος Κολυδάς, προειδοποιεί για τον σχηματισμό ισχυρού εμποδιστή αντικυκλώνα. Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο αναμένεται να αναπτυχθεί στις αρχές του Οκτωβρίου και να επηρεάσει τη χώρα μας.

«Αυτός ο ισχυρός αντικυκλώνας θα μπλοκάρει και θα αποτρέψει τα συστήματα της κεντρικής Ευρώπης να κινηθούν προς την περιοχή μας και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την απουσία βροχών», ανέφερε σχετικά ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Παράλληλα, από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας, που θα επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα.

Η ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ:

«Η άνοδος της θερμοκρασίας από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος θα είναι το κυριο χαρακτηριστικό του καιρού. Από τις αρχές Οκτωβρίου ξαναγυρίζουμε σε κανονικά επίπεδα θερμοκρασιών.

Από πλευράς βροχοπτώσεων δεν διακρίνεται κάτι ενθαρυντικό. Μοναδική εξαίρεση κάποια φαινόμενα στο τέλος του μήνα. Από τις αρχές του Οκτωβρίου αναπτύσσεται ισχυρός εμποδιστής αντικυκλώνας. Αυτός ο ισχυρός αντικυκλώνας θα μπλοκάρει και θα αποτρέψει τα συστήματα της κεντρικής Ευρώπης να κινηθούν προς την περιοχή μας και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την απουσία βροχών».

Πρόγνωση για σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Στο Ιόνιο αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά τοπικά θα πυκνώσουν και πιθανώς θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή

Την Τρίτη, στο Ιόνιο ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα επικρατούν βόρειοι άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 27 με 29 και τοπικά στα κεντρικά ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, στο Ιόνιο και την Ήπειρο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη, , ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια και ανατολικά πελάγη θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος σε όλη χώρα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια και ανατολικά πελάγη θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις