CLOSE

Breaking news

Νερό
A

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας η ξαφνική προειδοποίηση για να μην καταναλώνουν το νερό της βρύσης. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή ο Δήμος εξέδωσε μία σύντομη και περιεκτική ανακοίνωση, στην οποία καλούσε τους κατοίκους των Δημοτικών Κοινοτήτων Βόνιτσας, Μοναστηρακίου, Θυρρείου και Δρυμού να αποφύγουν την χρήση του νερού. 

Στην λιτή ανάρτηση του ο Δήμος δεν εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους το νερό θεωρείται επικίνδυνο.

Όπως κατήγγειλε ο Βασίλης Σώζος, επικεφαλής του συνδυασμού της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Όραμα και Προοπτική», ο λόγος είναι ότι στις τελευταίες αναλύσεις βρέθηκαν βακτήρια (e-coli) και εντεροκόκκοι πολύ παραπάνω από τα επιτρεπτά όρια και η διεύθυνση υγιεινής έστειλε έγγραφο που ανάγκαζε τον Δήμο να προβεί στη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Οι κάτοικοι από τη μεριά τους δηλώνουν αγανακτισμένοι, καθώς η ανακοίνωση ήρθε μέσω των sosial media και χωρίς καμία εξήγηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χωριά αυτά κατοικούν και άτομα μεγάλης ηλικίας, τα οποία δεν έχουν πρόσβαση στο internet. «Πώς θα ειδοποιηθούν αυτοί οι πολίτες» και «τι νερό πίναμε τόσο καιρό;» αναρωτιούνται οι κάτοικοι. 

Από την πλευρά του ο Δήμος εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως για την αντιμετώπιση του «πρόσκαιρου» θέματος της χρήσης του νερού από το δίκτυο ύδρευσης  για πόση γίνεται διανομή εμφιαλωμένων νερών, στο Δημαρχείο Βόνιτσας και στα γραφεία των δημοτικών κοινοτήτων Μοναστηρακίου, Θυρρείου και Δρυμού από τις 18:00 το απόγευμα. Επίσης, από σήμερα Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024, στα σχολεία των οικείων οικισμών θα διαθέτει εμφιαλωμένο νερό στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

«Δεν είναι κάτι που εμπνέει ανησυχία», λέει ο Δήμος

Ο δήμαρχος της περιοχής, Αθανάσιος Κασόλας, μιλώντας στο enikos.gr, ανέφερε πως η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ σε δύο ημέρες το πρόβλημα θα λυθεί.

«Πραγματοποιήσαμε μετρήσεις και είδαμε ότι κάποιες μονάδες ήταν ανεβασμένες σχετικά με τα επιτρεπόμενα όρια και γι’ αυτό αποφασίσαμε την καθολική απαγόρευση πόσης και κατανάλωσης νερού από τους πολίτες. Δεν είναι, όμως, κάτι που εμπνέει ανησυχία. Δουλεύουμε και παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε σε δύο ημέρες από σήμερα, το πρόβλημα να έχει λυθεί. Σε κάθε περίπτωση, μοιράσαμε στον κόσμο νερά και προσπαθήσαμε να τους ενημερώσουμε», ανέφερε ο δήμαρχος.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις