CLOSE

Breaking news

Intime news / video capture
A

Βίντεο και φωτογραφικά ντοκουμέντα από την δράση του κυκλώματος με τις παράνομες συνταγογραφήσεις, που ζημίωσαν με περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια τον ΕΟΠΥΥ, φέρνει στη δημοσιότητα το OPEN.

Οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας φαίνεται πως παρακολουθούσαν κάθε κίνηση των 16 συλληφθέντων και τους έχουν καταγράψει εν δράσει. Στις εικόνες που δημοσιεύει το OPEN φαίνεται πώς μεταφέρουν τα χαρτόκουτα με τα φάρμακα, τα οποία θα πουλούσαν μετά στο εξωτερικό, ενώ υπάρχει και υλικό που φαίνονται τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να πηγαίνουν σε συναντήσεις στα φαρμακεία από όπου έπαιρναν τα φάρμακα.

Ένας αλλοδαπός σε δομή μεταναστών είχε κεντρικό ρόλο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, κεντρικό ρόλο φαίνεται πως παίζει ένας αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε σε δομή μεταναστών της Αττικής και μέσω της δομής έπαιρνε τα ΑΜΚΑ των υπολοίπων αλλοδαπών, τα οποία τα έδινε στους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς για να κάνουν την απάτη.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, εκτός από έναν φαρμακοποιό ο οποίος στους αστυνομικούς παραδέχεται και περιγράφει πώς γινόταν η απάτη.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Aποκαλυπτικοί είναι και οι διάλογοι για το πως καθημερινά οι κατηγορούμενοι συνταγογραφούσαν σε ΑΜΚΑ αλλοδαπών και μάλιστα ανασφάλιστων ή ακόμη και έγκλειστων στις φυλακές:

  • κατηγορούμενος α: Για τηλεφωνικά άμα σου δώσω κάνα δύο ΑΜΚΑ, να μπεις να το φτιάξεις είμαστε, εντάξει ;
  • κατηγορούμενος β: Τώρα , τώρα αυτή τη στιγμή, οκ.
  • κατηγορούμενος α: Πες ότι θα το ξαναγράψουμε μερικές φορές επίτηδες με διάγνωση πόνου, για να φανεί ότι είναι για πόνο και όχι για επιληψία.
  • κατηγορούμενος β: Για να φανεί ότι το παίρνει για πόνους! Κατάλαβα.

Γιατρός «έγραφε» φάρμακα αξίας εκατομμυρίων σε «αόρατους» ασθενείς

Χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι πως γιατρός που εργαζόταν στην Κύπρο είχε συνταγογραφήσει φάρμακα αξίας σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ και είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, «έγραφε» φάρμακα στους...ασθενείς που υποτίθεται ότι εξέταζε στα Κέντρα Υγείας στα οποία είχε διοριστεί, ενώ δεν εμφανιζόταν σχεδόν ποτέ ο ίδιος στο πόστο του.

Μόνος του ο 51χρονος γενικός ιατρός κατηγορείται πως έκανε ψευδείς συνταγογραφήσεις αξίας σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα 4 ετών.

Οι διάλογοι του γιατρού:

  • κατηγορούμενος α: Ε το μόνο καλό είναι ότι ταξιδεύω, πηγαίνω Ελλάδα, παίρνω κανένα φάρμακο από εκεί το φέρνω εδώ, Δηλαδή αυτή η OZEMPIC κάνει 105€. Εγώ την δίνω εκατό 100€. Έχει και συμμετοχή 25%, ένα πενηντάρι ας πούμε θα το βγάλω.
  • κατηγορούμενος β: Μάλιστα.

Συνταγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην οικογένειά του

Μέλη της οικογένειας του 51χρονου συγκαταλέγονται ανάμεσα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με την μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη, καθώς ο κατηγορούμενος γιατρός συνταγογραφούσε «με τη σέσουλα» φάρμακα σε συγγενείς του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην πολυσέλιδη δικογραφία, φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των αντιψυχωσικών-ψυχοτρόπων φαρμάκων, έχει συνταγογραφηθεί 69 φορές στη μητέρα του με συνολική δαπάνη φορέα 12.432,48€, 56 φορές στον πατέρα του με συνολική δαπάνη φορέα 9.552,64€ , 31 φορές στη σύζυγό του με συνολική δαπάνη φορέα 6.251,36€, 18 φορές στον γιο του με συνολική δαπάνη φορέα 3.605,65€ και 12 φορές στην κόρη του με συνολική δαπάνη φορέα 1.638,93€.

Οι «αόρατοι» ασθενείς

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο 51χρονος γιατρός φέρεται να είχε συνταγογραφήσει περισσότερα από 4.000 φάρμακα σε ανθρώπους που δεν διέμεναν στις δηλωμένες διευθύνσεις ή απουσίαζαν στο εξωτερικό.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι άντρες και οι γυναίκες της Οικονομικής Αστυνομίας αναζήτησαν όλους αυτούς τους ανθρώπους στα σπίτια τους. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι «γείτονες» των ανθρώπων αυτών δεν τους ήξεραν και, φυσικά, δεν τους είχαν δει ποτέ.

Διαβάστε επίσης: 

Κορονοϊός: Έρχονται ρινικά εμβόλια για την παραλλαγή XEC - «Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου

Ποιος ήταν ο ένας και μοναδικός Αυτοκράτορας των Ηνωμένων Πολιτειών – Η ζωή και το έργο του Τζόσουα Νόρτον Α’

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις