CLOSE

Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Την αύξηση στο τέλος που επιβάλλεται στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, τύπου airbnb, αλλά και την επιβολή τέλους στις κρουαζιέρες στα ελληνικά λιμάνια ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατά την εξειδίκευση των νέων μέτρων για τον τουρισμό, η κα Κεφαλογιάννη ανέφερε πως το τέλος ανθεκτικότητας για την κλιματική κρίση στη βραχυχρόνια μίσθωση αυξάνεται από 0,5 ευρώ στα 2 ευρώ για τους χειμερινούς μήνες και από 1,5 ευρώ στα 8 ευρώ για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ακόμα, όσον αφορά τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα, στο 1ο, 2ο και 3ο δημοτικό διαμέρισμα, από την 1η Ιανουαρίου 2025, δεν θα επιτρέπεται νέα βραχυχρόνια μίσθωση για ένα έτος, με δυνατότητα παράτασης του μέτρου αυτού.

Επιπλέον, το υπουργείο Τουρισμού επεξεργάζεται ένα σχέδιο πλαισίου που αφορά στη θέσπιση λειτουργικών προδιαγραφών και αντίστοιχων προδιαγραφών ασφαλείας. Κριτήριο είναι η διασφάλιση της ποιότητας της φιλοξενίας, και τελικά της ποιότητας της τουριστικής προσφοράς στη χώρα μας, επεσήμανε.

Αναφορικά με το τέλος ανθεκτικότητας στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, θα υπάρχει αύξηση από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο, ενώ, για τους μήνες Νοέμβριο έως Μάρτιο το τέλος παραμένει σταθερό. Η αύξηση του διαμορφώνεται συνολικά από 0,5 ευρώ έως 5 ευρώ.

Εισάγεται τέλος κρουαζιέρας 

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε σήμερα, η υπουργός Τουρισμού, εισάγεται τέλος κρουαζιέρας για τους επιβάτες που θα αποβιβάζονται στα ελληνικά λιμάνια.

Σημειώνεται ότι το τέλος θα είναι αυξημένο για τα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

Επιπλέον, θα κλιμακώνεται ανάλογα με την χρονική περίοδο. Θα είναι υψηλότερο τις περιόδους αιχμής και μικρότερο τις περιόδους χαμηλότερης επισκεψιμότητας. Με αυτό τον τρόπο, μέρος του τέλους θα επιστρέφεται στις τοπικές κοινωνίες, ενώ παράλληλα θα στηριχθεί ο τουρισμός σε περιόδους μη αιχμής.

Το ύψος του τέλους και η κλιμάκωση του θα ανέρχεται στα 20 ευρώ για Μύκονο και Σαντορίνη και 5 ευρώ στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας για την περίοδο 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Για την περίοδο από Απριλίου μέχρι Μάιο και τον Οκτώβριο, το τέλος ανέρχεται σε 12 και 4 ευρώ αντίστοιχα, μειωμένο κατά 40%. Για την περίοδο από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο, το τέλος κρουαζιέρας μειώνεται περαιτέρω, σε 4 και 1 ευρώ αντίστοιχα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις