CLOSE

Breaking news

Οργή αστυνομικών κατά Μητσοτάκη: Εμπαιγμός τα 0,55 ευρώ μεικτά
A

Δυσαρέσκεια και έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στους κόλπους των αστυνομικών οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, για αύξηση στην αποζημίωση της νυχτερινής απασχόλησης για τους ένστολους.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κάνει λόγο για «κακόγουστο αστείο» τα περί αύξησης 0,55 ευρώ / ώρα μεικτά, στην αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας, χαρακτηρίζοντας «ακατανόητη» την εν λόγω εξαγγελία.

«Ούτε ως κακόγουστο αστείο δεν αποδεχόμαστε τέτοια “γενναιοδωρία”. Ήταν το κερασάκι στην τούρτα, το μέγεθος του εμπαιγμού και της υποκρισίας με την οποία μας αντιμετωπίζετε» επισημαίνει χαρακτηριστικά η ΠΟΑΣΥ και διερωτάται «ποιος εφηύρε την αιτιολόγηση του ευτελούς αυτού ποσού, την επομένη ημέρα, ως “συμβολική κίνηση”, δήθεν λόγω δημοσιονομικής στενότητας».

«Αν είναι έτσι, κρατήστε το για να μη σας επιβαρύνουμε το δημοσιονομικό χώρο» επισημαίνει η ΠΟΑΣΥ καλώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να σταματήσουν να παίζουν με την περηφάνια τους. «Δεν μπορείτε πλέον να επικαλείστε τον περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο για να δικαιολογήσετε για άλλη μια φορά την αδιαφορία της κυβέρνησής σας προς το ανθρώπινο δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων».

Παράλληλα κατηγορούν την κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει ως «“ιθαγενείς” χωρίς νοημοσύνη» και προειδοποιούν ότι την προσεχή Τετάρτη στη σύσκεψη των Προέδρων των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων θα καθοριστούν οι περαιτέρω αντιδράσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Κυριακή ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, στη δήλωσή του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξευτελίζει τους αστυνομικούς αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σας φτύνουμε, δεν ψιχαλίζει και θα λάβετε το βροντερό μας μήνυμα στις ερχόμενες εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

«Ηχηρά μηνύματα προς τα Πολιτικά Κόμματα της χώρας και ειδικότερα προς την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στείλαμε την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2024, με την πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο και τη μαζική πορεία που ακολούθησε προς το Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου, απόντος του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, επιδώσαμε στον Διευθυντή του Γραφείου του το Ψήφισμα με τον χαρακτηριστικό τίτλο: “Χίλιες και μια λέξεις προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας”.

Ωστόσο, η προειδοποίησή μας ότι θα κλιμακώσουμε τον αγώνα εφόσον η Κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Πρωθυπουργός, αγνοήσουν τα φλέγοντα αιτήματά μας, θεωρήθηκε “άσφαιρη βολή” και πεπατημένη συνδικαλιστική διαδικασία.

Αναρωτιόμαστε, ποιος νοσηρός νους έπεισε τον Πρωθυπουργό να προβεί σε τέτοια ακατανόητη εξαγγελία (!) περί αυξήσεως κατά 20% της αποζημίωσης της νυχτερινής εργασίας που μεταφράζεται περίπου σε 0,55 ευρώ (μεικτά!) την ώρα; Ακόμη δε περισσότερο, ποιος εφηύρε την αιτιολόγηση του ευτελούς αυτού ποσού, την επομένη ημέρα, ως “συμβολική κίνηση”, δήθεν λόγω δημοσιονομικής στενότητας; Γιατί αν είναι έτσι, κρατήστε το για να μη σας επιβαρύνουμε το δημοσιονομικό χώρο…

Άραγε, οι Πολιτικοί Προϊστάμενοι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίοι προφανώς και συνυπέγραψαν την «αύξηση», έχουν επίγνωση και κυρίως ενσυναίσθηση τόσο της οικτρής πραγματικότητας που βιώνει το προσωπικό τους όσο και της παγίδας στην οποία οδήγησαν τον Πρωθυπουργό με την εξαγγελία αυτή;

Όχι κύριοι! Ούτε ως κακόγουστο αστείο δεν αποδεχόμαστε τέτοια “γενναιοδωρία”. Ήταν το κερασάκι στην τούρτα,  το μέγεθος του εμπαιγμού και της υποκρισίας με την οποία μας αντιμετωπίζετε.

Μην παίζετε άλλο, λοιπόν, με την περηφάνια μας. Δεν μπορείτε πλέον να επικαλείστε τον περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο για να δικαιολογήσετε για άλλη μια φορά την αδιαφορία της Κυβέρνησής σας προς το ανθρώπινο δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Μπορεί καθημερινά να διαφημίζετε την είσοδο της τεχνητής νοημοσύνης και τα επιτεύγματά της στον τομέα της ασφάλειας, όμως, μην υποτιμάτε τη δική μας νοημοσύνη και κυρίως μην αυταπατάσθε ότι μπορείτε ακόμη να μας θεωρείτε «ιθαγενείς» χωρίς νοημοσύνη.

Φτάνει πια. Σας προειδοποιήσαμε, αλλά μας αγνοήσατε γιατί προφανώς σας είπαν ότι η κοροϊδία μπορεί να είναι ακόμα ασπίδα σας… Δυστυχώς, όμως για σας, θα είναι το «όπλο» μας!

Την προσεχή Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 12.00 στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ, στη σύσκεψη των Προέδρων των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων που εκπροσωπούμε, θα καθοριστούν οι περαιτέρω αντιδράσεις μας. Να είστε δε βέβαιοι ότι θα σας ενημερώσουμε, εγκαίρως… Και θα τρίβετε τα μάτια σας»

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις