CLOSE

Breaking news

Κάμερες στους δρόμους της Αθήνας
A

Την τοποθέτηση 1.000 καμερών στους δρόμους της Αθήνας εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο. 

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για το ζήτημα της ασφάλειας και της παραβατικότητας ανέφερε τα εξής: «Η παραβατικότητα μπορεί να έχει πάρα πολλές εκφάνσεις. Υπάρχει αισθητή βελτίωση και στους αριθμούς της αστυνόμευσης. Η παραβατικότητα αφορά τις παραλίες, την αυθαίρετη δόμηση. Δεν υπάρχει κοινωνία χωρίς παραβατικότητα. Οι νόμοι ισχύουν για όλους και το κράτος τους εφαρμόζει. Όταν αισθάνονται όλοι ότι η παραβατικότητα είναι ανεκτή, αυτός που είναι νόμιμος σκέφτεται να παρανομήσει. Για τις παραλίες η Ιταλία έχει παραπεμφθεί στην ευρωπαϊκή επιτροπή. Δείτε τα γήπεδα. Σήμερα έχουμε κάμερες παντού, ηλεκτρονική ταυτοποίηση εισιτηρίου, δουλεύει το σύστημα ρολόι. Αυτό δεν είναι αντιμετώπιση παραβατικότητας που ταλάνιζε για χρόνια την κοινωνία; Δείτε τι γίνεται στις φορολογικές παραβάσεις. Το αδιανόητο κύκλωμα που έβγαζε λεφτά διακινώντας ελαιόλαδο. Το mydata αποκάλυψε αυτές τις συμπεριφορές. Το ίδιο ισχύει σε ένα βαθμό και στην αυθαίρετη δόμηση. Θα δείτε και άλλες πρωτοβουλίες. Αυτοί που χτίζουν σήμερα αυθαίρετα, θα τους βρούμε και θα τα γκρεμίσουμε. Η έννοια της νομιμότητας παντού και της συλλογικής προσπάθειας. Να γνωρίζουν ότι για αυτούς που δεν παίζουν με τους κανόνες, θα υπάρχουν συνέπειες. Έχω ζητήσει πρόταση για το πώς θα βάλουμε 1.000 κάμερες στην Αθήνα για να ελέγχουμε την παραβατικότητα του ΚΟΚ».

Πού θα τοποθετηθούν οι 1.000 κάμερες

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 1.000 κάμερες θα τοποθετηθούν στις μεγάλες λεωφόρους και σε κομβικά σημεία όπου διαπιστώνονται αλλεπάλληλες παραβιάσεις ερυθρών σηματοδοτών και υπερβολικές ταχύτητες.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί 12 νέες κάμερες στους δρόμους της Αθήνας που στόχο έχουν να καταγράφουν τους παραβάτες που εισέρχονται στις λεωφορειολωρίδες. Σε όλες τις θέσεις υπάρχουν εγκατεστημένες προειδοποιητικές πινακίδες. 

Συγκεκριμένα οι 12 κάμερες έχουν εγκατασταθεί ως εξής:

  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: 5 κάμερες
  • Λεωφόρος Κηφισίας: 1 κάμερα
  • Λεωφόρος Μεσογείων: 3 κάμερες
  • Λεωφόρος Αλεξάνδρας: 3 κάμερες
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις