CLOSE

Breaking news

ΕΟΦ Κρέμα
A

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε πως απαγορεύει τη διάθεση και διακίνηση πασίγνωστης καλλυντικής κρέμας, καθώς περιέχει ουσίες που παραβαίνουν τους κανονισμούς για τα καλλυντικά προϊόντα. 

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε πως απαγορεύει τη χρήση και πώληση του καλλυντικού προϊόντος με ονομασία CERA DI CUPRA LATTE DETERGENTE TONFICANTE. Το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά ως καθαριστικό και τονωτικό γαλάκτωμα. 

Ο Οργανισμός αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης του συγκεκριμένου καλλυντικού προϊόντος καθώς, όπως αναφέρει, στη λίστα συστατικών του αναφέρει ότι περιέχει την ουσία 2-(4-tert- butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA) (BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL) κατά παράβαση των διατάξεων του σχετικού κανονισμού για τα καλλυντικά προϊόντα.

Η χρήση της συγκεκριμένης ουσίας σε καλλυντικά προϊόντα έχει απαγορευτεί από την 1η Μαρτίου 2022, καθώς έχει συνδεθεί με προβλήματα γονιμότητας στις γυναίκες και πρόκληση προβλημάτων στο αγέννητο παιδί, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών (ECHA).

Ο ΕΟΦ καλεί τους διανομείς του εν λόγω προϊόντος να το αποσύρουν άμεσα από την αγορά και να ενημερώσουν τους πελάτες τους. 

Δείτε το προϊόν

CERA DI CUPRA LATTE DETERGENTE TONFICANTE
CERA DI CUPRA LATTE DETERGENTE TONFICANTE
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις