CLOSE

Breaking news

Ηλεκτρικός ΗΣΑΠ
A

Την επέκταση της Γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) από την Κηφισιά προς τα Βόρεια αποφάσισε να επανεκκινήσει η Ελληνικό Μετρό Α.Ε. Οι νέες στάσεις αναμένεται, σε βάθος χρόνου, να φτάσουν έως και τον Άγιο Στέφανο. Συγκεκριμένα, η Γραμμή 1 του Ηλεκτρικού σχεδιάζεται να επεκταθεί αρχικά ως την Εθνική Οδό μέσω Νέας Ερυθραίας και στη συνέχεια να επεκταθεί μέχρι τον Άγιο Στέφανο. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η γραμμή θα υπογειοποιηθεί αμέσως μετά το ΚΑΤ (με τον σταθμό της Κηφισιάς να γίνεται υπόγειος) και τη γραμμή να κατευθύνεται προς Νέα Ερυθραία για να καταλήξει στον Κόμβο Βαρυμπόμπης όπου θα είναι δυνατή η μετεπιβίβαση για όσους κινούνται στην Εθνική Οδό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο επέκταση του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου δεν είναι καινούργιο, καθώς οι πρώτες εξαγγελίες είχαν γίνει το μακρινό 2006.

Επέκταση και προς τα νότια

Εκτός από τα Βόρεια, μία επέκταση που θα δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια είναι αυτή προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη χάραξης που προβλέπει τη δημιουργία ενός υπόγειου κλάδου της Γραμμής 1 μέσω διακλάδωσης μετά τον σταθμό Θησείου, με τη γραμμή να έχει μήκος περίπου 3,5 χλμ. και 4 σταθμούς:

  1. Άνω Πετράλωνα
  2. Πλατεία Δαβάκη
  3. Λόφος Φιλαρέτου
  4. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις