CLOSE

Breaking news

Επισήμως φθινοπώριασε: Με καταιγίδες μπαίνει ο Σεπτέμβριος
A

Με βροχές και καταιγίδες μπαίνει ο Σεπτέμβριος με τον καιρό να θυμίζει σίγουρα κάτι από φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρα σήμερα, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Σποράδες, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Κατά διαστήματα νεφώσεις έως το απόγευμα με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στα κεντρικά και βόρεια όπου θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρους τοπικούς όμβρους το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος σε όλη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βορειοανατολικά, δυτικά και νότια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στα νοτιοανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 30 με 31 και τοπικά τους 34 με 35 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη, αρχικά γενικά αίθριος καιρός  σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα πιθανόν να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 31 με 33 και τοπικά τους 34 με 35 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, θα επικρατήσει αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βόρεια, δυτικά και νότια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη, ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βόρεια, δυτικά και νότια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις