Breaking news

efka
A

Μετά τις δύο συνεχόμενες 24ώρες πανελλαδικές απεργίες και την ψήφιση του Νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τον εκσυγχρονισμό του e-EΦΚΑ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστό ότι δεν θα σταματήσει τον «αγώνα».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που σηματοδοτεί την διάλυση της διοικητικής ιεραρχίας του φορέα μας, την παράδοση της ακίνητης περιουσίας του σε Ανώνυμη Εταιρεία και την κατάργηση των αιρετών εκπροσώπων μας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, μπορεί να ψηφίστηκε χτες από την κυβερνητική πλειοψηφία, αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι ο αγώνας και η προσπάθεια που κάνουμε ως Συνδικάτο για να μην εφαρμοστούν οι απαράδεκτες διατάξεις του, θα σταματήσει εδώ».

Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν προαναγγείλει, ότι θα προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας (ΣτΕ), κατά της πρώτης Υπουργικής αποφάσεως που θα εκδοθεί για την υλοποίησή του Νομοσχεδίου.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα να περάσει έτσι απλά και δεν θα επιτρέψουμε αμαχητί να δρομολογηθούν διαδικασίες που θα παραβιάζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα», σημειώνουν οι εργαζόμενοι και προσθέτουν:

«Ταυτόχρονα, προετοιμαζόμαστε για τις δράσεις που πρόκειται να δρομολογηθούν ενόψει της εκδίκασης στις 11 Μαρτίου 2022 από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, της προσφυγής μας κατά των υπουργικών αποφάσεων που εμπλέκουν ιδιώτες στην έκδοση των συντάξεων. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται αφύπνιση κι ενεργοποίηση όλων των εργαζομένων του φορέα μας και πίστη στον αγώνα και στην προσπάθεια που κάνουμε, αφήνονταςπίσω μας όλες εκείνες τις παρωχημένες «φωνές» της διχόνοιας, που δεν προάγουν και δεν ισχυροποιούν τους δεσμούς συναδελφικότητας κι αλληλεγγύης που οφείλουμε να έχουμε μεταξύ μας».

«Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που φέρουμε όλοι εμείς που σας εκπροσωπούμε, είμαστε πεπεισμένοι ότι ο αγώνας μας θα βρει δικαίωση, αρκεί να παραμείνουμε ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ κι ΕΝΩΜΕΝΟΙ τιμώντας τους εαυτούς μας».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις