CLOSE

Breaking news

Καιρός: Νέα «βουτιά» της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές
A

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Τρίτη 27 Αυγούστου, με λίγες νεφώσεις στα βόρεια, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και τη Θράκη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από  Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32 με 35 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, αρχικά γενικά αίθριος καιρός, με βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και την Εύβοια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Τη Παρασκευή, αρχικά ο καιρός είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο, τις Σποράδες και την Κρήτη με την εκδήλωση τοπικών βροχών. Βαθμιαία νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στις Σποράδες, την Εύβοια και τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και όμβροι κυρίως στην Εύβοια, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στο βόρειο Ιόνιο, το κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο 6, πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις