CLOSE

Breaking news

Χαλκιδική: Αναλαμβάνει την υπεράσπιση του ιδιοκτήτη του μοιραίου λούνα παρκ ο Κούγιας
A

 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις της υπόθεσης του θανάτου του 19χρονου Γιάννη, στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, καθώς ο γνωστός δικηγόρος και ποινικόλογος Αλέξης Κούγιας, ανακοίνωσε πως θα αναλάβει την υπεράσπιση του 58χρονου ιδιοκτήτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια:

«Τον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου, κ. Αλέξη Κούγια και τους συνεργάτες αυτού, επέλεξε ο ιδιοκτήτης του επίδικου Λούνα Παρκ, Κ.Ε., όπως αναλάβει, μαζί με τους δικηγόρους Θεσσαλονίκης, Ευρυσθένη Κοσκινά και Κωνσταντίνο Γραμματικό, για να βοηθήσει τις δικαστικές αρχές, ώστε να αποδοθεί πραγματική Δικαιοσύνη και να σταματήσει αυτή η κατακρεούργηση του τεκμηρίου αθωότητος του κ. Κ.Ε. από όλους όσους καθημερινά, εντελώς μεροληπτικά, παρουσιάζουν στα ΜΜΕ το τι ακριβώς συνέβη και έχασε τη ζωή του, ο αείμνηστος 19χρονος Γ.Κ.

Ο κ. κατηγορούμενος, ο οποίος είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ανά πάσα στιγμή, είναι ηλικίας 58 ετών, έχει λευκό ποινικό μητρώο, είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, ουδέποτε είχε την οποιαδήποτε παράνομη πράξη και ασκούσε μέχρι την ημέρα του ατυχήματος, με εντελώς νόμιμο τρόπο, το επάγγελμά του επί 36 συνεχή χρόνια.

Στη συγκεκριμένη κωμόπολη της Χαλκιδικής, το συγκεκριμένο Λούνα Παρκ έχει ψυχαγωγήσει χιλιάδες ανήλικα παιδιά και χιλιάδες ενήλικους χρήστες των παιχνιδιών, επί 18 συνεχή έτη».

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το περιστατικό στο λούνα παρκ προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα Eφετών. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο πατέρας του 19χρονου, μετέβη στον εισαγγελέα Χαλκιδικής, με επίσημα έγγραφα που όπως υποστήριζε, αποδεικνύουν την ακαταλληλότητα του παιχνιδιού, αλλά και τη συνεργασία μεταξύ του δήμου Κασσάνδρας με τον 58χρονο επιχειρηματία του λούνα παρκ. 

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Εισαγγελέας θα πειστεί ώστε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διώξεις, καθώς ο εν ζωή γιος του είναι ο μόνος που ξέρει τι πραγματικά έχει συμβεί, αναφέρει η ΕΡΤ.

Δεν θέτει ζήτημα οικονομικού σκανδάλου, καθώς οι Δήμοι μπορούν να κάνουν απευθείας αναθέσεις σε επιχειρηματίες μέχρι 30.000 ευρώ.

Η «τριπλή» εισαγγελική έρευνα

Αυτή την ώρα, η «τριπλή» εισαγγελική έρευνα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Η πρώτη έρευνα αφορά το δυστύχημα, η δεύτερη το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ και η τρίτη τις πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις που έλαβε για να λειτουργήσει τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση. Εκτός από τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού, στο επίκεντρο των ερευνών θα βρεθούν εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής αλλά και μηχανικοί, που φέρεται να πιστοποίησαν την καταλληλότητα των μηχανημάτων.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις