Breaking news

kerkyra
A

Συνεχίζεται το θρίλερ με την φωτιά που ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα της Παρασκευής στο στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympi που έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας υπό σημαία Ιταλίας, με 239 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα. Το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Πρίντεζι τυλίχθηκε στις φλόγες βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσα.

Οι πληροφορίες αυτή την στιγμή κάνουν λόγο για 11 αγνοούμενους ενώ συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών. Να σημειωθεί ότι οι επιβάτες έχουν αποβιβαστεί σε παραπλέοντα πλοία και θα γίνει καταγραφή τους μόλις φτάσουν στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ, πιθανόν από φορτηγό-ψυγείο, και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο το πλοίο. 

Οι μαρτυρίες των επιβατών

«Αν δεν ήταν άμεση η αντίδραση του πληρώματος δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί», λέει επιβάτης στο protothema.gr

«Φοβάμαι για τον φίλο μου το Νίκο, τον ψάχνω παντού, δεν τον βρίσκω μέχρι στιγμής. Είχε βάλει το αυτοκίνητο του πιο μπροστά από το δικό μου την ώρα της επιβίβασης. Είχαμε μιλήσει, οδηγός κι εκείνος στο επάγγελμα και μου είχε πει πως θα κοιμόταν στο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί, εύχομαι να βρεθεί και να μην έχει γίνει κάτι χειρότερο. Εμείς τώρα φτάνουμε στην Κέρκυρα. Όλοι ζούμε μέσα στην αγωνία» συμπληρώνει.

Κατά την ώρα της μεταφοράς του στην Κέρκυρα άλλος επιβάτης ανέφερε: «Είμαστε όλοι σ’ ένα Ιταλικό σκάφος που ήταν κοντά και μας παρέλαβε, χωρίς να γνωρίζουμε τον προορισμό μας. Βλέπουμε το πλοίο τυλιγμένο στις φλόγες. Το πλήρωμα δεν μας έχει πει κάτι και ούτε έχει βγει ανακοίνωση. Λογικά Κέρκυρα πάμε. Αυτό που ζήσαμε ήταν εφιάλτης»

 

Επιβάτης που μίλησε στο MEGA την ώρα που αποβιβαζόταν από τη σωσίβια λέμβο σε πλοίο της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας που έχει σπεύσει προς βοήθεια είπε: «Γίνεται χαμός όχι κάτι το ιδιαίτερο. 140 άτομα είμαστε στη βάρκα. Μας ξύπνησαν στις 4:30. Η φωτιά από ό,τι είδαμε ήρθε από τα γκαράζ». Το ίδιο άτομο εξέφρασε ανησυχία πως μπορεί να υπάρχουν οδηγοί φορτηγών που κοιμούνταν στα φορτηγά τους στα γκαράζ του πλοίου.

Άλλος επιβάτης του πλοίου αναφέρει, «όλα ξεκίνησαν από το γκαράζ του πλοίου γύρω στις 4:30 τρομάξαμε. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά αλλά δεν γνωρίζω τι γίνεται στο γκαράζ κι αν υπήρχαν οδηγοί εκείνη την ώρα».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις