CLOSE

Breaking news

INTIME
A

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, και πιο συγκεκριμένα, στην προβλήτα Γ 2 στο Κερατσίνι, όπου εργαζόμενος τραυματίστηκε στο πόδι, αφού έπεσε πάνω του αντικείμενο από περανοφόρο ανυψωτικό όχημα (κλαρκ).

Τον τραυματία μετέφερε ασθενοφόρο όχημα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (ΟΛΠ) σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Τα συνδικαλιστικά σωματεία των εργαζόμενων ζήτησαν από τη διοίκηση της ΟΛΠ την «πιστή εφαρμογή των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας».

Σε κοινή τους ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ η Ένωση Τεχνικών Χειριστών Υπαλλήλων της ΟΛΠ και η Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων της ΟΛΠ αναφέρουν ότι έχουν απαιτήσει από τη διοίκηση την παροχή στους εργαζόμενους των μέσων ατομικής προστασίας που είναι απαραίτητα από τη φύση της εργασίας μας, αλλά και από την Εργατική Νομοθεσία.

Παράλληλα, ζητούν την «πλήρη κάλυψη των αναγκαίων θέσεων εργασίας, ώστε η καταπόνηση των εργαζομένων να μην προκαλεί τέτοιου είδους ατυχήματα».

«Πιστεύουμε ότι οι επισημάνσεις μας αυτές, έπρεπε να είχαν γίνει σεβαστές από τους Διοικούντες την Εταιρεία και να έχουν παρθεί εγκαίρως τα μέτρα που προτείναμε, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους γεγονότα που σημαδεύουν τη ζωή των συναδέλφων μας. Θεωρούμε τη Διοίκηση καθ’ όλα υπεύθυνη για το σημερινό συμβάν, όπου ο συνάδελφός μας κινδυνεύει να χάσει το πόδι του, καθώς ούτε και μετά την τελευταία επιστολή μας δεν έγινε κάτι, όσον αφορά τα ζητήματα που σας θέσαμε», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

Προσθέτουν επίσης ότι: «Οι εργαζόμενοι σε κάθε περίπτωση είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να διεκδικούν άμεσα μέτρα τα οποία θα διεκδικήσουν με κάθε μέσο».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις