CLOSE

Breaking news

Επικαιροποιείται το έκτακτο δελτίο καιρού - Πού θα «ανοίξουν» οι ουρανοί
A

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Δευτέρα 19 Αυγούστου, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Σήμερα Τρίτη 20 Αυγούστου 2024, προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή της Λευκάδας και της Κεφαλλονιάς), στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο
  • Από τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ειδικότερα, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, το βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν στη βόρεια Θεσσαλία. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά και θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 30 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική  θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι τοπικά ισχυρά.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη, στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειότερα νησιά το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και την Κρήτη. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, και μόνο το πρωί στα βορειοανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βορειοδυτικά και τις Κυκλάδες τους 30 με 32 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους με 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις