CLOSE

Breaking news

Καιρός: «Χτυπάει» 40αρι σήμερα - Υποχωρούν οι άνεμοι
A

Αυξάνεται αισθητά από σήμερα η θερμοκρασία με τον υδράργυρο να σημειώνει ανόδο μέχρι και το Σάββατο, «φλερτάροντας» ή και «αγγίζοντας» κατά τόπους τα σαραντάρια.

Σύμφωνα με τη αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), γενικά αίθριος καιρός σήμερα, Τρίτη 13 Αυγούστου 2024, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και κατά τόπους κυρίως στα δυτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 31 με 33 και τοπικά στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική θα επικρατήσει αίθριος καιρός, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Live η εξέλιξη της θερμοκρασίας

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Γενικά αίθριος καιρός και την Τετάρτη. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα βορειοανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φθάσει τους 32 με 34 βαθμούς και κατά τόπους στο Ιόνιο, στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός ξανά την Πέμπτη (Δεκαπενταύγουστος). Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως δυτικά και βόρεια, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Θα φθάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά και τα κεντρικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φθάσει τους 31 με 33 βαθμούς και κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο θα έχουμε και πάλι γενικά αίθριο καιρό. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις