CLOSE

Breaking news

Φωτιά στην Αττική
A

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οι πυροσβέστες στο Πάτημα Χαλανδρίου. Εντόπισαν μια απανθρακωμένη σορό, εντός κτίσματος επαγγελματικής χρήσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σορός ανήκει σε αλλοδαπή γυναίκα ηλικίας περίπου 60 χρόνων, η οποία εργάζονταν σε επιχείρηση που κατασκεύαζε στεφάνια για μνήματα.

Η άτυχη γυναίκα παρά την παρότρυνση των συναδέλφων της να φύγει από την επιχείρηση που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Στρατονίκης και Αναπαύσεως δεν τον έκανε με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να εντοπιστεί νεκρή.

Ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας, στην οποία η γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο, μίλησε λέγοντας πως η 65χρονη δούλευε πάνω από 25 χρόνια στην επιχείρηση. «Δεν ξέρω γιατί δεν έφυγε, ενώ όλοι οι άλλοι είχαν φύγει», είπε ο ιδιοκτήτης, ενώ πρόσθεσε: «Δεν έχω λόγια». «Θρηνούμε τον θάνατο της Νάντιας», δήλωσε συγκλονισμένος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα κρύφτηκε στην τουαλέτα της επιχείρησης όταν είδες τις φλόγες να πλησιάζουν. 

Συνεχίζεται η πύρινη κόλαση - Μήνυμα από το 112

Στα μέτωπα των πυρκαγιών σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα είναι καλύτερη, δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο και οι άνεμοι είναι πιο αδύναμοι σε σχέση με χθες, όμως οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι αντιμέτωπες με πολλές διάσπαρτες εστίες: στον Μαραθώνα, στη Νέα Μάκρη, στο Άνω Σούλι, αλλά και στον Βαρνάβα και στην Πεντέλη.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς με πιο έντονο το πρόβλημα στη Νέα Μάκρη όπου οι φλόγες έφτασαν κοντά στα πρώτα σπίτια στον οικισμό Ερυθρός. Λίγα λεπτά μετά τις πέντε τα ξημερώματα στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τον οικισμό μέσω Λεωφόρο Μαραθώνος προς Ραφήνα, ενώ ήδη ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις από αέρος με ρίψεις νερού από δύο αεροσκάφη. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή από χθες παραμένει αποπνικτική λόγω των καπνών.

Νωρίτερα, στάλθηκαν μηνύματα από το 112 για την περιοχή του Μαραθώνα. Το ένα πριν από τα μεσάνυχτα με την οδηγία στους κατοίκους της περιοχής Βράνα Μαραθώνα να απομακρυνθούν προς Νέα Μάκρη· το δεύτερο, μετά τα μεσάνυχτα, για ετοιμότητα στον Μαραθώνα γενικά, λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

Εικόνα από τις καταστροφές στην περιοχή του Δέσι στο Γέρακα όπου χθες καταστράφηκε μεταξύ άλλων ένα εργοστάσιο ξυλουργίας και σπίτια. Στην περιοχή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Κάηκαν πάνω από 100.000 στρέμματα

Η φωτιά έκαψε πάνω από 100.000 στρέμματα, έκαψε σπίτια και επιχειρήσεις και προκάλεσε πολλές καταστροφές με τους πυροσβέστες να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τις περιουσίες των πολιτών.

Στη Νέα Πεντέλη, όπου υπάρχουν πληροφορίες για αναζωπύρωση, κάηκε ολοσχερώς το κλειστό γήπεδο και το δημοτικό σχολείο, ενώ ζημιές υπέστη και το γενικό λύκειο της περιοχής. Η φωτιά πέρασε μέσα από τον αστικό ιστό και προκάλεσε καταστροφές.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις