CLOSE

Breaking news

Αυτοκίνητο
A

Τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα για όσους διαθέτουν ανασφάλιστα οχήματα, καθώς από τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τις διασταυρώσεις για τον εντοπισμό τους. Υπολογίζεται πως αυτή τη στιγμή περίπου 500.000 οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε πρόσφατα η κυβέρνηση το φθινόπωρο θα διαμορφώσει ένα νέο σύστημα διασταυρώσεων για τον εντοπισμό παραβάσεων προς τις υποχρεώσεις κυκλοφορίας των οχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό θα ενεργοποιηθεί ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών ελέγχων αξιοποιώντας διαφορετικές βάσεις δεδομένων του Δημοσίου για τον εντοπισμό τόσο των ανασφάλιστων οχημάτων, όσο και των οχημάτων των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας ή τις οφειλές που μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση μεταβίβασης.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται σε εξάμηνη βάση από την ΓΓΠΣ με ηλεκτρονική διασταύρωση δεδομένων από τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, από το μητρώο Ασφαλισμένων Οχημάτων του Επικουρικού Κεφαλαίου, της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος και του ΤAXISnet.

Πρόστιμα από 250 έως 1.000 ευρώ στα ανασφάλιστα οχήματα

Εφόσον εντοπιστούν παραβάσεις, ειδοποιείται ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος και ορίζονται τα εξής πρόστιμα:

Σε περίπτωση ανασφάλιστου οχήματος:

  • 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης,
  • 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης,
  • 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Σε περίπτωση που διαπιστώνεται οφειλή τελών κυκλοφορίας ενός τουλάχιστον έτους βεβαιώνονται στο σύνολό τους τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας μετά του προστίμου που αναλογεί.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις