CLOSE

Breaking news

INTIME
A

Τον υπερτουρισμό στη Σαντορίνη επιχειρεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, με την επιβολή εισιτηρίου ύψους 10 ευρώ, όπως επιβλήθηκε στη Βενετία

Ειδικότερα, ένα από τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση είναι η αύξηση της τιμής καθόδου στη Σαντορίνη για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων.

Μέχρι στιγμής, ισχύει οριζόντια τιμή καθόδου για τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων οι οποίοι αποβιβάζονται σε νησιά και καθορίζεται στα 2 ευρώ. Με τη νέα ρύθμιση, Σαντορίνη και πιθανώς Μύκονος, θα εξαιρούνται και το εισιτήριο για τους επιβάτες κρουαζιέρας θα ανέρχεται στα 10 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Παράλληλα, αναμένεται η εκπόνηση μελέτης για τον προσδιορισμό του ανωτάτου ημερησίου αριθμού επισκεπτών που μπορεί να δεχθεί το νησί. 

Σήμερα το πλαφόν είναι 8.000 επισκέπτες, αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται τα ημερόπλοια, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να εκτοξεύεται.

Η Σαντορίνη θα αντιμετωπιστεί ως ειδικό πρότζεκτ εξαιτίας της μεγάλης τουριστικής πίεσης που δέχεται. Ανάσα στο νησί αναμένεται να δώσει η κατασκευή νέου λιμανιού στον Μονόλιθο, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 25, Απριλίου, επιβλήθηκε φόρος ύψους 5 ευρώ σε επισκέπτες στη Βενετία.

Η χρέωση ισχύει για τουρίστες που φτάνουν μεταξύ 8:30 το πρωί τοπική ώρα και 4 το απόγευμα, ενώ η πρόσβαση είναι δωρεάν εκτός αυτών των ωρών.

Οι ημερήσιοι ταξιδιώτες που δεν καταβάλλουν το τέλος αντιμετωπίζουν πρόστιμα από 50 έως 300 ευρώ. Οι ταξιδιώτες που διανυκτερεύουν και διαμένουν εντός του δήμου της Βενετίας εξαιρούνται από τη χρέωση, αλλά πρέπει να έχουν κωδικό QR για να περάσουν από τις πύλες που βρίσκονται στα κύρια σημεία πρόσβασης της πόλης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις