Breaking news

gym
A

Η συνδρομή στο γυμναστήριο είναι η νέα υπηρεσία που προστέθηκε στο Freedom Pass, σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν τα αρμόδια υπουργεία.

Υπενθυμίζουμε ότι το Freedom Pass είναι μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα αξίας 150 ευρώ που χορηγείται στους νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών που εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού. Για να λάβει κάποιος νέος το Freedom Pass θα πρέπει να έχει γεννηθεί από 1/1/1996 έως 31/12/2003 και να έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Με το Freedom Pass οι εμβολιασμένοι νέοι μπορούν να πραγματοποιούν αγορές σε συγκεκριμένες ελληνικές επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου, απλά «σκανάροντας» στο ταμείο το κινητό του τηλέφωνο εάν πρόκειται για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα είτε εισάγοντας τα στοιχεία της κάρτας σε e-shop εάν πρόκειται για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Πώς κάνετε αίτηση 

Η κάρτα εκδίδεται ηλεκτρονικά μέσα από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα freedompass.gov.gr. 

Η αίτηση πραγματοποιείται σε λίγα βήματα, εισάγοντας και επιβεβαιώνοντας τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και το email. Αν κάποιος δεν διαθέτει κωδικούς Taxisnet ή απορρίπτεται η αίτηση του λόγω ασυμφωνίας στοιχείων, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Την επόμενη ημέρα, ο δικαιούχος λαμβάνει SMS και email για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της. Το Freedom Pass μπορεί να αξιοποιηθεί για αγορές εντός Ελλάδας σε επιχειρήσεις με το σήμα των VISA ή MasterCard που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, πολιτισμού και μεταφορών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το Freedom Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αεροπορικές εταιρείες, αερομεταφορές, ενοικίαση αυτοκινήτων ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σινεμά και πολλές ακόμα δραστηριότητες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις