Breaking news

oukrania donetsk
A

Στα πρόθυρα νέας πολεμικής κλιμάκωσης βρίσκεται η περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, καθώς ήχος από οβίδες πυροβολικού που παραπέμπουν σε βομβαρδισμό ακούστηκε το πρωί της Πέμπτης κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ και το χωριό  Ελενόβκα που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών.

Οι αυτονομιστές και ο στρατός της Ουκρανίας αλληλοκατηγορούνται σήμερα ότι παραβιάζουν τις συμφωνίες εκεχειρίας και ότι χρησιμοποιούν βαρέα όπλα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο στρατός της Ουκρανίας κατηγόρησε σήμερα τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι έριξαν οβίδες εναντίον ενός χωριού στην επαρχία Λουχάνσκ με αποτέλεσμα να πληγεί ένα νηπιαγωγείο.

Νωρίτερα οι αυτονομιστές είχαν καταγγείλει ότι το Κίεβο βομβάρδισε τις περιοχές τους με όλμους, οξύνοντας ακόμη περισσότερο την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Παράλληλα παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επεσήμαναν ότι έχουν καταγράψει πολλά περιστατικά ρίψης οβίδων κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών και του ουκρανικού στρατού, δήλωσε διπλωματική πηγή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις