CLOSE

Breaking news

Καλοκαίρι 2024: Αδειάζει η Αθήνα - Αναχώρησαν χθες 39.000 εκδρομείς
A

Αυξημένη φαίνεται να ήταν η επιβατική κίνηση και εχθές, Δευτέρα 5 Αυγούστου, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου συνεχίζεται.

Από τα τρία λιμάνια της Αττικής μετακινήθηκαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, περισσότεροι από 39.000 επιβάτες και παρατηρείται ότι η έξοδος των Αθηναίων συνεχίζεται και σήμερα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα σημειωθεί και η κορύφωσή της.

Σήμερα Τρίτη, είναι προγραμματισμένα από το λιμάνι του Πειραιά 24 δρομολόγια με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου, ενώ με κατεύθυνση προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν προγραμματιστεί 41 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 13 είναι με συμβατικά οχηματαγωγά.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Μεγάλο μέρος των αδειούχων του Αυγούστου φέτος θα επιλέξει να φύγει προς Κυκλάδες, Κρήτη αλλά και νησιά του Αργοσαρωνικού, που αποτελούν μερικές από τις κορυφαίες επιλογές για τις καλοκαιρινές διακοπές φέτος.

 Έτσι αποτυπώνεται πληρότητα στα επιβατικά πλοία και αυξημένη κυκλοφορία των οχημάτων στις μεγάλες εθνικές οδούς.

«Απογειώθηκε» και η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2024 ανήλθε σε 3,61 εκατ., αυξημένη κατά 9,3% σε σύγκριση με τα επίπεδα του Ιουλίου 2023. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασαν κατά 5,9% και 10,8% τα αντίστοιχα περυσινά μεγέθη.

Συνολικά, κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 17,62 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 14,6%. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασαν αύξηση της τάξης των 8,0% και 17,6% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των επτά πρώτων μηνών του 2024 ανήλθε σε 150.344, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 12,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 5,5% και 17,8% σε σχέση με το 2023.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις