Breaking news

INTIME
A

Για 18η ημέρα μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο όρος Όρβηλος, που βρίσκεται στις Σέρρες. Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε την Πέμπτη 18 Ιουλίου, από έναν από τους εκατοντάδες κεραυνούς που είχαν πέσει στο όρος Όρβηλος, σε υψόμετρο 1.400 μέτρων.

Μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά έχει κάψει περίπου 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους που έχουν γίνει στάχτη.

Σήμερα, Κυριακή, με το πρώτο φως της ημέρας στο σημείο επιχειρούν εναέρια μέσα, αεροσκάφη τύπου Air Tractor και ελικόπτερα. Μεγάλο πρόβλημα με τη φωτιά, που επεκτάθηκε στα εδάφη τους, αντιμετωπίζουν οι Βούλγαροι αφού αυτή καίει ανεξέλεγκτα μεγάλη πευκόφυτη έκταση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, πυροσβέστες τόνισαν πως η εξέλιξη της φωτιάς «είναι έρπουσα σε δάσος με οξιές κι έχουν παραμείνει μόνο δύο με τρεις εστίες φωτιάς, ενώ το χθεσινοβραδινό ψιλόβροχο, και βέβαια η ηρωική πολυήμερη προσπάθεια των πυροσβεστών, βοήθησε σε αυτό».

Η προσοχή των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνεται στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, για να μην φτάσει σε παρθένο δάσος που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ πάντα υπάρχει ο φόβος, με μια αλλαγή κατεύθυνσης του αέρα, η φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα στη Βουλγαρία να «επιστρέψει» στην Ελλάδα.  

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις