Breaking news

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής με διακοπές ρεύματος σήμερα, Πέμπτη 20/6
A

Από σήμερα, 1η Αυγούστου οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας καλούνται να δηλώσουν τα μηνιαία τιμολόγια ρεύματος, ενώ στο εν κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί η ΔΕΗ, η Protergia και ο Ήρων, οι οποίοι αθροιστικά καλύπτουν το 80% της συνολικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα τιμολόγια ρεύματος τα οποία έχουν ανακοινώσει θα ανταποκρίνονται στην ανάγκη περιορισμού των αυξήσεων στις τιμές, μεταφέροντας ένα μέρος των κερδών τους από την ηλεκτροπαραγωγή στους οικιακούς καταναλωτές.

ΔΕΗ

Πιο αναλυτικά, η ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα (01 Ιουλίου 2024) πως το πράσινο τιμολόγιο της για τον Αύγουστο διαμορφώνεται στα 16,391 σεντς ανά κιλοβατώρα, έναντι 13,557 σεντς τον Ιούλιο.

Η τιμή αυτή ισχύει για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα ενώ για την υπερβάλλουσα κατανάλωση η χρέωση είναι 16,955 σεντς ανά κιλοβατώρα, από 14,385 σεντς. Το τιμολόγιο της ΔΕΗ για το νυχτερινό ρεύμα, για όσους έχουν τον αντίστοιχο μετρητή διαμορφώνεται στα 14,934 σεντς ανά κιλοβατώρα από 11,418 σεντς τον Ιούλιο.

Protergia και Ήρων

Παράλληλα, άλλοι δύο πάροχοι έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους για τα τιμολόγια του Αυγούστου. Συγκεκριμένα, αμφότεροι έχουν προαναγγείλει πως θα τα κρατήσουν σταθερά στα επίπεδα του Ιουλίου, σεβόμενοι το ενεργειακό «βάρος» το οποίο πλήττει τα νοικοκυριά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι εταιρείες Protergia και Ήρων, θα κρατήσουν τα τιμολόγια τους κάτω από τα 16 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Οι δύο, καθετοποιημένοι παραγωγοί, χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που σημαίνει ότι συμπεριλαμβάνονται στην εισφορά των 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Επιδότηση λογαριασμών

Σημειώνεται, πως ο υπουργός Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί, πρόβλεψε πως τα τιμολόγια των παρόχων θα διαμορφωθούν πλειοψηφικά κάτω από τα 15 σεντς ανά μεγαβατώρα, οριζόντια, σε ό,τι αφορά στα πράσινα και κίτρινα. Από την πλευρά του, το υπουργείο ανακοίνωσε πως η επιδότηση στους λογαριασμούς θα ανέλθει σε 1,6 λεπτά/κιλοβατώρα.

Η διάρκεια της επιδότησης θα είναι από 1 έως 3 μήνες, αν και ο υπουργός δήλωσε πως το υπουργείο ελπίζει σε ομαλοποίηση της αγοράς, κάτι το οποίο είναι συνάρτηση πολλών πραμάτων.

Μέχρι στιγμής, πλην των τριών παρόχων που ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για τον Αύγουστο, απομένουν να γνωστοποιήσουν τα τιμολόγια τους άλλοι 10 πάροχοι ρεύματος. Οι ανακοινώσεις τους γνωστοποιούνται στον ιστότοπο της ΡΑΑΕΥ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις