Breaking news

φωτιά
A

Με τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα είναι αντιμέτωπη η Πυροσβεστική τα τελευταία 24ωρα. Η πυρκαγιά στην Εύβοια δεν έχει ενεργό μέτωπο συνεχίζει να καίει σε διάσπαρτε εστίες. Στο Κιλκίς η φωτιά καίει πευκόδασος, ενώ στο Ρέθυμνο καίγεται χορτολιβαδική έκταση στο Σελλιά του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Αναλυτικά:

Εύβοια

Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην φωτιά που ξέσπασε στην Εύβοια. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά δεν έχει ενεργό μέτωπο και οι διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς αντιμετωπίζονται. 

Επιπλέον, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα που συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος. Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος και 52 οχήματα και 18 εναέρια (11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα). Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με μηχανήματα έργου και υδροφόρες.

Ρέθυμνο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ στο Ρέθυμνο, στο Σελλιά του Δήμου Αγίου Βασιλείου , με το 112 να ενημερώνει για ετοιμότητα εκκένωσης τους κατοίκους του χωριού , χωρίς όμως να απειλούνται άμεσα σπίτια.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση και στο σημείο ενεργούν 150 πυροσβέστες με 50 οχήματα υδροφόρες του Δήμου και εθελοντές.Επίσης ξεκίνησε ρίψεις ένα πυροσβεστικό εναέριο μέσο.

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στα όρια του Φαραγγιού Κοτσιφου λίγο μετά τα μεσάνυχτα ,την ώρα που επικρατούσε αέρας. Η φωτιά «σκαρφάλωσε» προς Μυρτιο και αν δεν επέμβαιναν οι εθελοντές πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής θα είχε περάσει προς Πλακιά, λαμβάνοντας ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

Αυτή την ώρα η φωτιά καίει στα ορεινά με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής να έχει φέρει με τις ρίψεις άμεσα αποτελέσματα.

Κιλκίς

Σε εξέλιξη, με διάσπαρτες εστίες, εξακολουθεί να είναι η φωτιά που ξέσπασε προχθές το βράδυ μεταξύ του Πευκοδάσους και του Πολυκάστρου Κιλκίς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 31 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις