Breaking news

φωτια πυρκαγια canadair
A

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε στο Αχλαδοχώρι του Δήμου Σιντικής στις Σέρρες έδωσαν οι πυροσβέστες. Η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει για... 14 συνεχόμενες μέρες στο όρος Όρβηλος πάνω από το Αχλαδοχώριαναζωπυρώθηκε. Ενώ έκαιγε τις δύο προηγούμενες μέρες υπόροφα, με τον δυνατό άνεμο αναζωπυρώθηκε, «κατέβηκε» προς τα κάτω και επεκτάθηκε στην περιοχή «Σπανουβίτσα» και σε κοντινή απόσταση από το ξωκλήσι της Ανάληψης, 4 χιλιόμετρα από το Αχλαδοχώρι.

Τα ξημερώματα ενεργοποιήθηκε το 112 ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Η κινητοποίηση των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων και οι αντιπυρικές ζώνες που είχαν δημιουργηθεί τις προηγούμενες μέρες κρατούν τη φωτιά μακριά από το χωριό.

Για την κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν υδροφόρες των Δήμων του Νόμου και εθελοντές από το Αχλαδοχώρι και τον ΟΦΚΑΘ. Εναέρια μέσα, αεροσκάφη Canadair, μέχρι το μεσημέρι και ελικόπτερα μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν χθες αφού το έργο των επίγειων δυνάμεων είναι δύσκολο με την περιοχή να είναι δύσβατη και ναρκοθετημένη.

Σκάνε νάρκες του Β' παγκοσμίου πολέμου

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι πυροσβέστες άκουγαν να σκάνε νάρκες και χειροβομβίδες του Β παγκοσμίου πολέμου. Έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες πολλών χιλιομέτρων με χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Σιντικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του στρατού ενώ υπάρχει και συνδρομή από υδροφόρα του Δήμου Σερρών.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τα Π.Υ. Σερρών και τα πυροσβεστικά κλιμάκια Σιδηροκάστρου και Ποροΐων με πεζοπόρα τμήματα αλλά και Δασοκομάντων της 2ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ).

Η φωτιά έχει περάσει και στο έδαφος της Βουλγαρίας όπου υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση. Χθες ο υπηρεσιακός Βούλγαρος Πρωθυπουργός Ντίμιταρ Γκλάβτσεφ, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Καλίν Στογιάνοφ, επισκέφθηκαν το κέντρο επιχειρήσεων κατάσβεσης της φωτιάς στο Ορος Όρβηλος. Μεγάλη είναι και η οικολογική καταστροφή στην περιοχή, καθώς έχουν καεί περισσότερα από 15.000 στρέμματα δασικής έκταση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις