Breaking news

Αιγοπρόβατα
A

Συνεχίζεται η έκτακτη ανάγκη συναγερμού τα τελευταία εικοσιτετράωρα για κρούσματα πανώλης στην Κορινθία και τη Θεσσαλία.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο αυτό πρόβλημα, καθώς τα νέα κρούσματα πανώλης σε αιγοπρόβατα της περιοχής, ο αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου, Αναστάσιος Γκιόλης, ανέφερε πως όλα ξεκίνησαν από μια κτηνοτροφική μονάδα στον δήμο Σικυωνίων.

Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι «Το κακό ξεκίνησε από μια κτηνοτροφική μονάδα στην ορεινή Κορινθία, στον δήμο Σικυωνίων όπου θανατώθηκαν 300 ζώα και μετά σε κοντινή απόσταση υπήρχε και άλλος κτηνοτρόφος. Χθες το μεσημέρι έγιναν συνεχόμενες συσκέψεις. Ο άνθρωπος αυτός έχει άλλα 1.200 ζώα που το επόμενο διάστημα θα θαφτούν και αυτά».

Ακόμη πρόσθεσε ότι, «Υπάρχει η πληροφορία πως ήρθαν από έξω αυτά τα ζώα. Και άμεσα με το που βγήκαν τα δύο θετικά αποτελέσματα, σε σύσκεψη που κάναμε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, καθορίστηκαν οι οδηγίες που είναι σαφείς. Ό,τι λένε τα πρωτόκολλα, ό,τι μας πουν οι κτηνίατροι», συμπλήρωσε ενώ τόνισε πως σχετικά με τη διασπορά του ιού, οι κτηνίατροι έχουν πληροφορίες πως έγινε κάποιο δρομολόγιο από τη Θεσσαλία, κάτι που ακόμα ερευνάται.

Σχετικά με το πού και το πώς θα γίνει η θανάτωση τους, σημείωσε πως «από σήμερα υπάρχουν συντεταγμένες, γνωρίζουν ήδη οι υπηρεσίες, για να βρεθεί ο χώρος για να γίνει η ταφή για να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα στον υδροφόρο ορίζοντα και προφανώς δεν θα θαφτούν ζωντανά ζώα», αλλά και πως θα υπάρξει μέριμνα για αποζημιώσεις, για όσα ζώα ήταν δηλωμένα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις