Breaking news

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυροσβεστών έξω από την Πολιτική Προστασία
A

Έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας στην Αθήνα, συγκεντρώθηκαν σήμερα, πρωί Πέμπτης, οι πυροσβέστες, «ως ένα ακόμη μέτρο αντίδρασης για τα τεκτενόμενα στον εργασιακό κλάδο κατά τη διάρκεια και της φετινής  εξαιρετικά δύσκολης και εν εξελίξει αντιπυρικής περιόδου».

Στη συγκέντρωση, όπου καλούσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, συγκεντρώθηκαν οι πυροσβέστες για να διαμαρτυρηθούν για «την πασιφανή και εξόφθαλμη καταπάτηση των εργασιακών κεκτημένων των συναδέλφων μας, καθώς και την καταστρατήγηση του ωραρίου και εφαρμογή αυτού κατά το δοκούν». 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυροσβεστών έξω από την Πολιτική Προστασία

Οι πυροσβέστες αντιδρούν μαζικά και διεκδικούν:

  • Άμεση ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση και των Εποχικών Πυροσβεστών χωρίς ηλικιακό περιορισμό.
  • Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σαφή σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι  την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυροσβεστών έξω από την Πολιτική Προστασία
  • Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική – Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.
  • Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).
  • Τον τερματισμό των παράνομων επιφυλακών που διατάσσονται χωρίς την ύπαρξη συμβάντος ή με συμβάν τέτοιας κλίμακας που να μην δικαιολογεί επιφυλακή ή προληπτικά με βάση ασαφείς μετεωρολογικές προβλέψεις.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυροσβεστών έξω από την Πολιτική Προστασία
  • Τον τερματισμό της παράνομης καταστρατήγησης ωραρίου, όπως ενδεικτικά η εφαρμογή του μη προβλεπόμενου συστήματος «μία – μία», η προφορική αλλαγή του δείκτη από «2 – 5», η μη χορήγηση ημέρας ανάπαυσης, η κλήση για εργασία σε μέρα ανάπαυσης κλπ.
  • Την άμεση επιστροφή των υπαλλήλων που παρανόμως δεν επέστρεψαν από μετάθεση υπό την επίκληση του «υπεράριθμου», από πλευράς Α.Π.Σ..
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις