Breaking news

Κολύμβηση
A

Τελικά τι ισχύει για το φαγητό και το κολύμπι; Μπορούμε να φάμε πριν κολυμπήσουμε; Η βασική αυτή απορία απασχολεί αρκετούς εδώ και χρόνια, τόσο γονείς για την ασφάλεια των παιδιών τους, σε παραλίες και πισίνες, αλλά και ενήλικες που αποφασίζουν να γευματίσουν κατά τη διάρκεια των ημερών τους στην παραλία, τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σύμφωνα με τον Matthew Badgett της Κλινικής Cleveland στις ΗΠΑ, ο οποίος εκφράζει μία διαφορετική (και αμφιλεγόμενη) άποψη, υπάρχει κάτι που είναι περισσότερο ανησυχητικό και από το να κολυμπήσετε με γεμάτο στομάχι.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε, «Μην κολυμπήσεις μέχρι να χωνέψεις το φαγητό». Στο μεταξύ αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι αν κολυμπήσουμε φαγωμένοι, υπάρχει κίνδυνος πνιγμού, επειδή το αίμα στέλνεται στο στομάχι για τη διαδικασία της πέψης και όχι στους μυς.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι, «Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν άφθονο αίμα που ρέει στους μυς τους μετά το φαγητό», καθώς σαν πρώην κολυμβητής, ο Badgett ο ίδιος συνήθιζε να τρώει μερικές μπανάνες και να πίνει λίγο νερό ή ένα energy drink πριν αγωνιστεί. Ωστόσο αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι η ενυδάτωση πριν το κολύμπι.

Ο Matthew Badgett, τονίζει ότι είναι πολύ σημαντικό να  ξεδιψάτε πριν κολυμπήσετε, ειδικά τις ηλιόλουστες ημέρες. Οι άνθρωποι συχνά δεν συνειδητοποιούν ότι μπορεί ακόμη και να αφυδατωθούν μέσα στο νερό, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μυϊκές κράμπες.

Συγκεκριμένα είπε, «Ιδρώνουμε όταν βρισκόμαστε στο νερό. Δεν συνειδητοποιούμε την απώλεια νερού από το σώμα μας». Στο μεταξύ οι άνθρωποι τείνουν να γίνουν πιο επιθετικοί λιγότερο συντονισμένοι και επιρρεπείς σε κακές επιλογές όταν κολυμπούν έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ, επισημαίνει ο ίδιος.

Σε πόση ώρα μετά το φαγητό μπορείτε να κολυμπήσετε;

Στο μεταξύ σύμφωνα με την ανάλογη ιατρική σύσταση είναι σαφές ότι, «Μετά από όλα αυτά θεωρείται ασφαλές να μπαίνουμε στην θάλασσα τουλάχιστον 2 ώρες μετά από ένα ελαφρύ γεύμα (σνακ) και τουλάχιστον 4 ώρες μετά από ένα κανονικό γεύμα. Αυτό ισχύει για οποιοδήποτε γεύμα, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις