Breaking news

Καύσωνας στην Αθήνα
A

Σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου, είναι η τελευταία ημέρα του καύσωνα που «βασανίζει» τη χώρα μας, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Πιο αναλυτικά, σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται κυρίως στην ηπειρωτική χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σήμερα δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει:

  • Στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, στα βόρεια αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές. Βελτίωση θα υπάρξει τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου η μέγιστη θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία, που τα φαινόμενα θα κρατήσουν μέχρι τις βραδινές ώρες, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει τους 33 με 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 η ΕΜΥ προβλέπει, στα βόρεια, παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σχεδόν στις κανονικές τιμές για την εποχή.

Ο καιρός την Παρασκευή

Τέλος, την Παρασκευή 26 Ιουλίου, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Σποράδες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις