Breaking news

INTIME
A

Επικαιροποιήθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σήμερα, Κυριακή, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές τοπικά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου θα διατηρηθούν στη χώρα μας μέχρι αύριο, Δευτέρα.

Ωστόσο, από την Τρίτη θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, που θα γίνει αισθητή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος στις περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα, Κυριακή και αύριο, Δευτέρα, η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

  • στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
  • βστα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  • στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.
  • στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την εξέλιξη της θερμοκρασίας:

Βουτιά έως 10 βαθμούς

Το καλό νέο είναι ότι το κύμα ακραίας ζέστης θα αρχίσει να υποχωρεί από την Τρίτη σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου, με το θερμόμετρο να πέφτει στους 35 βαθμούς, με την Παρασκευή και το Σάββατο να πέφτει στους 32 βαθμούς.

Όπως αναφέρει στον πίνακα που παραθέτει, «σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα υπολογίστε έως 1-3 βαθμούς υψηλότερη τη θερμοκρασία. Στις ορεινότερες περιοχές (πχ 500-1000 μέτρα) 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αντίστοιχα, στα παραθαλάσσια και τα νησιά υπολογίστε 3-5 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αντίστοιχα αλλά με πιο αυξημένη την σχετική υγρασία όταν δεν φυσά βοριάς». 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις