Breaking news

οικογένεια
A

«Κοντοζυγώνει» η ανακοίνωση της εξίσωσης των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών θα συμπεριληφθεί στα μέτρα για το Εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό, που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Η εξίσωση αναμένεται να ισχύσει από το 2025, οπότε θα θεωρούνται ως πολύτεκνες οικογένειες και όσοι έχουν τρία τέκνα. 

Σημειώνεται ότι το παραπάνω μέτρο αφορά σε περίπου 200.000 οικογένειες τριτέκνων, που πρόκειται να ενταχθούν, μονίμως, στην κατηγορία των πολυτέκνων, λαμβάνοντας τα αντίστοιχα προνόμια. 

Έτσι, οι τρίτεκνοι θα παίρνουν τα επιδόματα που δικαιούνται οι πολύτεκνοι, καθώς και επιπλέον παροχές, που προκύπτουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, όπως μοριοδότηση στους διορισμούς στο δημόσιο, εκπαιδευτικά θέματα, όπως μετεγγραφές φοιτητών, υπό προϋποθέσεις, αλλά και το μειωμένο τεκμήριο, κατά 50% για τους πολύτεκνους, ελεύθερους επαγγελματίες.

Την ίδια στιγμή, στο τραπέζι βρίσκεται και η δυνατότητα διατήρησης ισοβίου του τρίτεκνου. Σημειώνεται ότι όσοι αποκτούν την πολυτεκνική ιδιότητα, τη διατηρούν ισοβίως, ωστόσο αυτό δε συμβαίνει με την ιδιότητα του τρίτεκνου. Μόλις ενηλικιωθεί ένα από τα παιδιά μιας τρίτεκνης οικογένειας, χάνεται η ιδιότητα του τρίτεκνου και ταυτόχρονα, χάνονται και τα επιδόματα που απορρέουν από αυτή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις